GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Knjiga Michael J. Foxa koju morate pročitati

Knjiga Michael J. Foxa koju morate pročitati
PARKINSONOVA BOLEST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2021 / 22:44
Autor: SEEbiz / Deutsche Welle
NEW YORK - Popularni američko-kanadski glumac Michael J. Fox već više od 30 godina boluje od Parkinsonove bolesti. Za svoj 60. rođendan je objavio knjigu u kojoj opisuje borbu s tom neizlječivom bolešću.

„No Time like the Future" („Nema boljeg vremena od budućnosti") naslov je nove knjige poznatog američko-kanadskog glumca i holivudske zvijezde Michaela J. Foxa. U naslovu knjige Fox se poigrava s nazivom serije filmova koji su ga učinili planetarno popularnim. „Povratak u budućnost" je Foxa, koji je već tada zahvaljujući popularnoj seriji „Family Ties" („Obiteljske veze") bio popularan diljem svijeta, lansirao u filmsku besmrtnost.

Nakon toga je svoj glumački talent dokazao u mnogim filmovima i TV serijama između ostalog i „Žrtve rata" poznatog redatelja Briana de Palme. Od 2002. Fox ima svoju zvijezdu na holivudskom „Walk of Fame" dobitnik je brojnih nagrada.

No na vrhuncu popularnosti, tada 30-godišnjem Foxu je dijagnosticirana Parkinsonova bolest.On i dalje nastavlja s radom no krajem devedesetih je u jednom obraćanju svojim poklonicima objasnio zbog čega ga više neće tako često viđati na ekranima. Simptomi bolesti, trzaji i poremećaji u motorici bili su sve vidljiviji. No Fox je i dalje snimao. U mnogim ulogama (poput gostovanja u popularnoj humorističkoj seriji „Curb Your Enthusiasam" Larry Davida) Fox vlastitu bolest uzima s priličnom dozom humora.

Nakon što zbog bolesti gotovo više nije mogao snimati filmove i serije Michael J. Fox se u potpunosti posvetio borbi protiv neizlječive bolesti. Preko vlastite zaklade Fox je prikupio stotine milijune eura za borbu protiv Parkinsonove bolesti.

Karolinska Institut iz Švedske, ista ustanova koja dodjeljuje i Nobelove nagrade, glumcu je 2010. dodijelio počasni doktorat za zasluge u borbi protiv bolesti.Nakon prve faze bolesti Fox je napisao kako vidi i nešto pozitivnog u tome što se sada može okrenuti drugim stvarima, a ne samo glumi.

„Bolest me malo prikočila. Ja si sada uzmem vremena i ne dozvoljavam da vrijeme uzme mene", rekao je tada.

Sada kratko uoči svog 60. rođendana Fox je najavio da „po drugi put" odlazi u mirovinu.

„Za sve prije ili kasnije dođe vrijeme. I vrijeme u kojem radim po 12 sati dnevno i učim napamet stranice i stranice teksta je sada iza mene. Michael J. Fox 9. lipnja puni 60 godina.

Tagovi: Michael J. Fox, Parkinsonova bolest, Brian De Palma
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE