GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kinoklub Zagreb istupa iz članstva Hrvatskog filmskog saveza

Kinoklub Zagreb istupa iz članstva Hrvatskog filmskog saveza
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 16:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Kinoklub Zagreb (KKZ) će istupiti iz članstva u Hrvatskom filmskom savezu jer, ističu u priopćenju, više ne žele trošiti vrijeme na suradnju bez perspektive i ukazivanje niza problema uzrokovanih nepostojanjem strateškog plana djelovanja.

Kako su objasnili, Kinoklub Zagreb je u zadnjih nekoliko godina Savezu nudio ogromnu stručnu pomoć ukazujući na niz neregularnosti. "U tom se periodu nedovoljno odlučivalo o strategiji zbog koje je Hrvatski filmski savez osnovan te je vodstvo Kinokluba Zagreb odlučilo prestati tratiti vrijeme i volonterske resurse na ukazivanje na probleme", dodaje se.

Podsjećaju da je Kinoklub Zagreb jedan od osnivača Hrvatskog filmskog saveza, koji je osnovan kao savez svih klubova i udruga filmskih amatera s ciljem umrežavanja članica te promocije i podržavanja amaterskog video i filmskog stvaralaštva.

"Nakon što je KKZ prilikom strateškog planiranja postavio jasnu misiju i viziju besmisleno je gubiti vrijeme na suradnje koje nemaju perspektivu", ističe se, dodajući da im je cilj razvijati amatersku autorsku scenu te se udruživati s udrugama i organizacijama diljem Hrvatske koje imaju isti cilj.

Tvrde kako Hrvatski filmski savez ima niz problema koji proizlaze iz nepostojanja jasnog strateškog plana i "tek kada se HFS jasno usmjeri, KKZ se može postaviti u odnosu na njegove ciljeve."

Kinoklub Zagreb smatra da stvaranje amaterske autorske scene nije samo automatizirano organiziranje manifestacija već uključuje sustavnost, dugoročni plan i program, dok omogućavanje autorima da djeluju izvan financijskih i profesionalnih projekata na kreativan i inovativan način pridonosi razvoju filmske scene uopće.

Zbog svega navedenog istupanje iz članstva u HFS-u dio naše odgovornosti za budućnost amaterske filmske autorske scene", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Tomislav Šoban, predsjednik tog kinokluba.

Tagovi: Kinoklub Zagreb, Hrvatski filmski savez, Tomislav Šoban
PROČITAJ I OVO
Kraljev gambit: Originalno štivo o bezvremenskoj ljepoti i profinjenosti
KNJIGE
Kraljev gambit: Originalno štivo o bezvremenskoj ljepoti i profinjenosti
ZAGREB - Nakladnička kuća Znanje najavljuje skori izlazak dvojezične zbirke priča KRALJEV GAMBIT, koja će u čitateljima probuditi Oscara Wildea. Riječ je o prvijencu domaćeg PR stručnjaka Dalibora Jakusa, a promocija knjige se očekuje početkom srpnja.
Jubilarno 10. izdanje Festivala skulptura u pijesku
DOGAĐAJI
Jubilarno 10. izdanje Festivala skulptura u pijesku
LOPAR - Rajska će plaža u Loparu i ove godine biti domaćin Festivala skulptura u pijesku koji će se održavati od 29. lipnja do 2. srpnja 2021. godine.
Simple Minds u Zagrebu u lipnju 2022
KONCERT
Simple Minds u Zagrebu u lipnju 2022


ZAGREB - Škotski rock band Simple Minds održat će planirani koncert 30. lipnja 2022. godine na stadionu "Šalata" u Zagrebu, najavio je organizator koncertne agencije "LAA".

George Clooney pokreće filmsku školu u Los Angelesu
ŠKOLA
George Clooney pokreće filmsku školu u Los Angelesu
LOS ANGELES - Holivudska zvijezda George Clooney pokreće akademiju za srednjoškolce u Los Angelesu kako dio nove sheme za podučavanje djece iz manjinskih zajednica ili loše finacijske situacije za školovanje u filmskoj industriji.
Sajam knjiga u septembru u Beogradu
KNJIGE
Sajam knjiga u septembru u Beogradu
BEOGRAD - Beogradski sajam saopštio je u utorak da otvara vrata redovnim aktivnostima svojom najprestižnijom i najpoznatijom manifestacijom iz oblasti kulture - Sajmom knjiga.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE