GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kino Mediteran i FMFS pokrenuli novu filmsku online platformu

Kino Mediteran i FMFS pokrenuli novu filmsku online platformu
PLATFORMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2020 / 12:48
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Kino Mediteran i Festival mediteranskog filma Split pokrenuli su novu filmsku online platformu "Kino Mediteran od doma", koja donosi nezavisne filmove europske i svjetske produkcije koji se mogu gledati na televizoru, računalu, mobitelu i tabletu.

Svi su filmovi titlani na hrvatski jezik, omogućen je odabir titlova na engleskom jeziku, a filmovi će uskoro biti adaptirani za osobe oštećena sluha.

Početni program Kina Mediteran od doma čini 50 filmova, mahom hitova koji su obilježili Kino Mediteran i izazvali dobre reakcije publike, priopćili su organizatori.

Kino Mediteran od doma (KMOD) nudi, uz ostalo, argentinski hit "Pljačka stoljeća" u režiji Ariela Winograda, inspiriran istinitim događajem o najvećoj pljački banke u Argentini koja je nadahnula i popularnu seriju "La Casa de Papel". Tu su i poljski kandidat za Oscara "Corpus Christi" Jana Komasa, pobjednik Sundancea, drama "Yalda, noć oprosta" Massouda Bakhshija te domaći hit proteklog ljeta film "Mater", Jure Pavlovića. U ponudi je i talijanski triler "Sitne ribe" Claudija Giovannesija, snimljen po knjizi i scenariju pisca Roberta Saviana, autora serije "Gomora".

Na KMOD-u se mogu pogledati i dva filma Julitte Binoche "Kako biti dobra supruga" u režiji Martina Provosta te ljubavna drama "Ona koju zamišljaš" Saffyja Neboua.

Direktor Kina Mediteran Alen Munitić smatra kako je jedan od razloga popularnosti njihovih kina i programa pomno selektiranje programa. Trudili su se, napominje, filmove "zapakirati" u kategorije i to one za koje su kroz godine shvatili da su ljudima zanimljive.

"Napravili smo kolekciju Feel good filmova jer je to nešto što nam posebno treba u ovim vremenima, dok za ljubitelje art filmova imamo u ponudi kolekciju simpatičnog naziva Samo za hrabre. Posjetitelji će naći i kolekciju najgledanijih domaćih filmova za koje se diljem Kina Mediteran tražila ulaznica više, isto kao i kolekciju europskih hitova. U ponudi imamo kolekcije filmova inspiriranih istinitim pričama, ali i književnim hitovima. Ovakvo kuriranje ponude za naše gledatelje je nešto što ćemo nastaviti raditi i u budućnosti dolaskom novih naslova u naše online kino", izjavio je Munitić.

Program Kina Mediteran od doma dopunjavat će se novim naslovima na mjesečnoj bazi, a provodit će se i akcije s popustima na cijene odabranih filmova ili kolekcija.

Filmovi se mogu pogledati po cijeni od 20 kuna, a od 11.do 13. prosinca platforma www.kmod.hr po promotivnim cijenama nudi devet filmova iz kolekcije "Feel good"

Kino Mediteran član je Europa Cinemas i domaće Kino Mreže. Pokrenuto je 2012. godine i održavalo se samo ljeti kao putujuće kino po morskim lokacijama i u mjestima bez kina. Od 2014. godine Kino Mediteran počinje cjelogodišnji program u partnerstvu s gradovima i općinama te kroz investicijske potpore Ministarstva kulture do 2020. digitaliziraju i opremaju 12 kina u 12 gradova. Kino Mediteran djeluje uz podršku Ministarstva kulture i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Tagovi: Kino Mediteran, Festival mediteranskog filma Split, Alen Munitić
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE