GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kino Europa Online: Dostupni novi filmovi

Kino Europa Online: Dostupni novi filmovi
FILMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2020 / 13:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Platforma Kino Europa Online dodala je u svoju ponudu za vrijeme izolacije sedam novih filmova, među kojima su nagrađivana ostvarenja svjetske i hrvatske kinematografije, kakva su se prikazivala u tom zagrebačkom kinu prije njegova zatvaranja.

Među novim naslovima je i film "Dnevnik Diane Budisavljević" Dane Budisavljević koji na platformu dolazi neposredno nakon svoje televizijske premijere. Riječ je o višestruko nagrađivanom uratku, utemeljenom na istinitoj priči o Austrijanki koja je za vrijeme NDH iz logora od sigurne smrti spasila oko 10 000 djece.

Film se putem Kino Europa Online može gledati u cijelom svijetu, osim u Sloveniji i Srbiji, objavljeno je na web stranici projekta.

Platforma donosi i redateljski prvijenac britanskog glumca Paddyja Considinea, "Tiranosaur", koji se opisuje kao potresna ljubavna drama o autodestruktivnom Josephu i religioznoj Hanni.

Film je na Sundanceu osvojio nagrade za najbolju režiju te posebnu nagradu žirija, a proglašen je i najboljim britanskim nezavisnim filmom.

Crna komedija "Svi u našoj obitelji" drugi je film rumunjskog redatelja Radua Judea, u čijem je središtu razvedeni Marius koji se, nakon što ga pokušavaju spriječiti da odvede kćer na putovanje, zapliće u mrežu humora, nasilja, dječjih pjesmica i policijskih intervencija.

Film "Zaustavljeni" jednog od najcjenjenijih suvremenih njemačkih redatelja Andreasa Dresena najavljen je kao "iskrena i nadahnjujuća priča proizašla iz Dresenova inzistiranja na improvizaciji". Film je snimljen bez scenarija, a svi liječnici u filmu su liječnici i u stvarnom životu.

Sada je dostupan i drugi film kanadskog 'čuda od djeteta' Xaviera Dolana, "Izmišljene ljubavi", nagrađen u canneskom programu Un Certain Regard, a kritičari su ga ocijenili kao djelo koje odaje počast francuskom Novom valu.

Obogaćen je i izbor filmova namijenjenih djeci - dodani su nizozemski igrani film "Mali gangster" i danska animirana avantura "Nevjerojatna priča o divovskoj kruški".

Prvi je zabavna komedija o dječaku koji će svog oca lažno predstavljati kao mafijaškog šefa, nagrađena na KinoKino festivalu za djecu, a drugi obiluje pozitivnim porukama i ohrabruje na upornost i prevladavanje strahova.
Oba filma dostupna su u sinkroniziranoj verziji, a preporučena su uzrastu starijem od šest godina.

Platforma je pokrenuta 8. travnja, na 95. rođendan kina Europa, s pedesetak filmskih naslova koji su bili dio redovnog repertoara tog kina od 2009. do 2019., dok je njime upravljala Umjetnička organizacija Zagreb Film Festival.

Dostupna je na internetskoj stranici www.kinoeuropa.hr, cijene najma filma kreću se od 10 do 18 kuna, no svake srijede i nedjelje objavljuju se i kodovi za besplatno gledanje.

Uz kod ALABAMA, do 29. travnja besplatno se može pogledati belgijski film "Alabama Monroe", koji prikazuje ljubavni je odnos vlasnice salona za tetovaže Elise i svirača u bluegrass bendu Didiera.

Film je bio nominiran za Oscara za najbolji strani film 2014. godine, dobitnik je nagrade publike na Berlinaleu 2013, a glumica Veerle Baetens osvojila je nagradu za najbolju glumicu Europske filmske akademije.

Filmski program dostupan putem interneta simbolično je podijeljen na Veliku dvoranu, u kojoj će biti prikazivani suvremeni cjelovečernji filmovi s nekadašnjeg programa kina, te dvoranu Müller, koja će voditi na internetsku platformu croatian.film gdje se prikazuju kratkometražni hrvatski filmovi.

Tagovi: Kino Europa Online, Dnevnik Diane Budisavljević, Dana Budisavljević, Paddy Considine, Andreas Dresen
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE