GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kina animiranim filmom ismijala američki odgovor na pandemiju (VIDEO)

Kina animiranim filmom ismijala američki odgovor na pandemiju (VIDEO)
ODGOVOR NA OPTUŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.05.2020 / 09:51
Autor: SEEbiz / H
PEKING - Kina je objavila kratki animirani film pod naslovom "Bio jednom virus" u kojemu ismijava američki odgovor na novi koronavirus, koristeći likove sastavljene od lego kockica koje predstavljaju dvije zemlje.

Washington i Peking vode rat riječima zbog podrijetla bolesti koja se pojavila u kineskome gradu Wuhanu i prerasla je u globalnu pandemiju.

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da je uvjeren u to da koronavirus može potjecati iz kineskoga virološkog laboratorija, no odbio je iznijeti dokaze.

U kratkom i duhovitom animiranom filmu objavljenom na internetskoj stranici službene kineske novinske agencije Xinhua, sve počinje otvaranjem crvenog zastora nakon čega se pojavljuju dvije figurice od lego kockica: ratnik od terakote sa zaštitnom maskom i Kip slobode.

"Otkrili smo novi virus"- kaže kineski ratnik.

"Pa što?" - odgovara mu američki Kip slobode, "To je samo gripa".

Dok ratnik objavljuje upozorenja o virusu i nabraja prekretnice u kineskoj epidemiji, Kip slobode odgovara odjecima s Trumpovih konferencija za novinare na kojima je smanjivao težinu bolesti.

"Slušate li vi same sebe?", - pita ratnik a Kip slobode se počne crvenjeti pa se priključi na infuziju.

"Uvijek smo u pravu, pa čak i kad proturječimo sami sebi", odgovara Kip.

"E to volim kod vas Amerikanaca, što ste dosljedni", kaže mu ratnik.

SAD i druge zemlje optužuju Kinu da je obmanjivala svijet u pogledu težine epidemije i sve su glasniji pozivi na pokretanje međunarodne istrage o podrijetlu virusa.

U intervjuu za Reuters Trump je rekao da vjeruje da je kinesko postupanje u pandemiji koronavirusa dokaz da će "učiniti sve što mogu kako bi on izgubio na predsjedničkim izborima u studenome.

Ured za javnost tvrtke Lego objavio je izjavu u subotu u kojoj poručuje: "Nismo ni na koji način sudjelovali u stvaranju animiranog filma".




Tagovi: Bio jednom virus, animirani film, koronavirus u Kini, koronavirus u SAD-u, Donald Trump
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE