GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kićo Slabinac se oporavlja, ugrađene su mu tri premosnice

Kićo Slabinac se oporavlja, ugrađene su mu tri premosnice
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.08.2020 / 20:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kićo Slabinac nije u komi, oporavlja se od operacije srca, ugrađene su mu tri premosnice, u sediranom je stanju, te je planiranom liječničkom odlukom stavljen na respirator, piše Slobodna Dalmacija.

Ugledni kardiokirurg sa zagrebačkog "Rebra" prof. dr. sc. Hrvoje Gašparović, koji je Kiću i operirao, pojašnjava da je pjevač imao rutinsku operaciju srca, no tijekom oporavka problem se ukazao u pjevačevoj patološkoj pretilosti. Zbog nje rana nije zarastala kako treba, pa je upravo zato planirano, pod lijekovima, stavljen na respirator. To je bilo nužno kako bi mu se tijelo odmorilo, stijenka zacijelila i ubrzao oporavak.

- Sve te priče o komi, sepsi, borbi za život na aparatima, sve su to gluposti, laži. Operacija je izvedena fantastično, nema nikakve sepse, dobio je tri bajpasa. Kićo je dobro, u najboljim je rukama, oporavlja se. Nagađanja ulice odbacujemo, prof. Gašparović je jedina osoba koja može točno reći kako je i što je Kići – za Slobodnu Dalmaciju nam potvrđuje Miran Glinac, Kićin dugogodišnji prijatelj i suradnik, glazbenik, osječki susjed.

Ugledni hrvatski kardiokirurg prof. Gašparović za medije je izjavio da je Kićo imao trožilnu koronarnu bolest, popraćenu rutinskim zahvatom, te da je s te strane sve prošlo kako treba. Kao problem se pokazala njegova debljina. Pretili ljudi, naime, čak sedam puta više imaju smetnje u zacjeljivanju prsnog koša, što se upravo i ovdje ukazalo kao problem. No zanimljivo je i ovo, Kićo, kaže Miran, do prije nekoliko tjedana nije imao nikakvih saznanja o srčanim problemima. Tužio se jedino na kratkoću daha, teže disanje.

- U više navrata je znao reći da ga nešto kao stišće, posebno nakon jela. I onda sam mu rekao, idemo vidjeti što se događa, idemo kod mog prijatelja da vidimo je li srce ili nešto drugo. Doktor je otkrio da mu je srce dosta slabo. Došli smo u pravi tren. Operacija je prošla dobro, ali debljina je učinila svoje. A čujte, nije ni isto kada rana zacjeljuje čovjeku od 76 i onom od 26 godina - veli Miran.

Osvrnuo se i na kuloarske priče, posebice na izjave o Kićinom stanju koje je u javnost među prvima, veli, pustio Duško Lokin.

Miran se čudi što je Lokinu bilo da tako nešto izjavljuje po medijima, posebice zato što je od obitelji, otkriva nam, zamoljen da s informacijama ne izlazi u javnost.

Tagovi: Kićo Slabinac, Duško Lokin, Miran Glinac, Hrvoje Gašparović
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE