GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kazališta na Broadwayu bit će zatvorena bar do kraja svibnja 2021.

Kazališta na Broadwayu bit će zatvorena bar do kraja svibnja 2021.
TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2020 / 20:34
Autor: SEEbiz / Beta
NEW YORK - Kazališta na Broadwayu ostat će zatvorena najmanje do kraja svibnja 2021, objavilo je danas udruženje Broadway League, što je novi signal da će naredna sezona zabave 2020-2021 u SAD-u biti prazna.

To je još jedno odlaganje manifestacija u svijetu spektakla u SAD-u, dva tjedna poslije otkazivanja naredne sezone Metropolitan opere u New Yorku. Koncertne dvorane i kazališta miruju u cijeloj zemlji, koja i dalje svakodnevno bilježi desetine tisuća novozaraženih koronavirusom.

Udruženje je prvo odložilo otvaranje sezone za početak rujna, zatim za početak siječnja i sada je to napravljeno još jednom za kraj svibnja u vrijeme kada se pandemija koronavirusa ponovo zahuktava u SAD-u, uključujući i New York.

"Naši članovi su odlučni ponovo da otvore vrata čim uvjeti to dozvole", rekla je Charlotte Saint Martin, predsjednica Broadway League.

Broadway će tako ostati zatvoren najmanje više od 14 mjeseci, što do sada nije zabeleženo u toj četvrti spektakla na Manhattanu, jednom od ekonomskih motora New Yorka i velikoj turističkoj atrakciji. Sva kazališta na Broadwayu su zatvorena od 12. ožujka.

U trenutku kada su suspendirane, na Broadwayu je prikazivana 31 predstava, a osam je pripremano za premijerno izvođenje na proljeće.

"Neumorno radimo s brojnim partnerima da bi osigurali trajnost industrije kada jednom budemo mogli da podignemo zavjese", rekla je Saint Martin.

Neke produkcije već su se zatvorile kao što je muzička komedija "Snježna kraljica" ali također "Beetlejuce", i komadi "Hangmen" i "Tko se boji Virginije Woolf".

Prema lokalnom informativnom kanalu NY1, dvije vodeće predstave na Broadwayu, muzičke komedije "Kralj lavova" i "Fantom iz opere" neće se ponovo prikazivati prije jeseni 2021.

Broadway, koji je prije pandemije imao oko 33 milijuna dolara prihoda tjedno, i dalje se nada da će dobiti hitnu saveznu pomoć, ali je do sada izostalo odobrenje američkog Kongresa.

Tagovi: kazališta na Broadwayu, Broadway, Metropolitan Opera
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE