GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kazališno vijeće Komedije podržalo Miljenka Puljića za novog ravnatelja

Kazališno vijeće Komedije podržalo Miljenka Puljića za novog ravnatelja
PODRŠKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2021 / 12:06
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Kazališno vijeće Gradskog kazališta Komedije jednoglasno je podržalo kandidaturu Miljenka Puljića za novog ravnatelja toga zagrebačkog kazališta, potvrđeno je u ponedjeljak iz Komedije.

Puljić je jednoglasno odabran među troje kandidata čije su prijave pristigle na natječaj raspisan 9. travnja. Uz Miljenka Puljića, kandidaturu za novog ravnatelja Komedije predali su kazališna redateljica i scenaristica Morana Foretić te redatelj Marko Juraga.

Kazališno vijeće Komedije, u sastavu Mirta Balog kao v.d. predsjednika Kazališnog vijeća, te kao članovi Marija Sekelez, Davor Ljubić, Nevenka Pavleković i Jasna Bilušić, takvu su odluku donijeli na sjednici Vijeća u petak 7. svibnja, a nakon provedenih razgovora sa svim kandidatima.

"Kazališno vijeće ZGK 'Komedija' na sjednici 7. 5. 2021. godine, donijelo je jednoglasno Odluku o utvrđivanju prijedloga za imenovanje ravnatelja, kojom predlaže Gradskoj skupštini Grada Zagreba da za ravnatelja ZGK 'Komedija' imenuje kandidata Miljenka Puljića", priopćeno je iz Komedije.

Ravnatelja ZGK Komedije imenuje i razrješava Gradska skupština Grada Zagreba na prijedlog Kazališnog vijeća, na vrijeme od četiri godine. Ako ga Skupština potvrdi, Puljić će na mjestu ravnatelja zamijeniti dosadašnjeg v.d. ravnatelja Damira Lončara. Datum kada će Skupština odlučivati o Puljićevom mandatu na čelu Komedije znat će se tek nakon lokalnih izbora, kada se oforme novi sastav Skupštine i skupštinski odbori za imenovanja i za kulturu.

Miljenko Puljić (1966., Mostar) magistar je violine i sveučilišni specijalist poslovne ekonomije. Tijekom svoje karijere bio je član različitih glazbenih ansambala, a surađivao je također i s različitim festivalima. Od 2005. do 2015. godine obnašao je funkciju ravnatelja Zagrebačke filharmonije, a od 2015. upravitelj je marketinga Komedije, gdje je od 1986. do 1991. bio i član Orkestra.

Dobitnik je velikog broja domaćih nagrada i priznanja, od nagrade Večernjeg lista za organiziranje najboljeg kulturnog događaja u regiji 2008. godine do nagrade Američke gospodarske komore, kao i niza nagrada za rad u humanitarnim akcijama kao što su Korak u život i Zaklada Ana Rukavina. Godine 2011. realizira najveći koncert klasične glazbe u svijetu kojega je i idejni začetnik (1156 izvođača na bini), za što ga je Predsjednik RH odlikovao i dodijelio mu Hrvatsku državnu nagradu za iznimno i uspješno promoviranje glazbene umjetnosti u Hrvatskoj i u svijetu.

Godine 2011. primio je Odlikovanje Republike Poljske "Zaslužan za poljsku kulturu" za promoviranje poljske kulture u svijetu. U travnju 2014. Miljenko Puljić primio je nagradu međunarodne asocijacije Umjetnika svijeta za organizaciju najboljeg koncerta u Hrvatskoj u 2013., koncert Bečke filharmonije i Lorina Maazela u Zagrebu.

Od 2014. predavač je na Visokoj školi za komunikacijski i turistički menadžment Edward Bernays Zagreb, a od 2015. viši asistent na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Predsjednik je Hrvatskog kulturnog društva Napredak Zagreb.

Tagovi: Kazališno vijeće Komedije, Morana Foretić, Marko Juraga, kazalište Komedija, Miljenko Puljić
PROČITAJ I OVO
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE