GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kate Bush ima album broj jedan na Billboardu zahvaljujući seriji Stranger Things

Kate Bush ima album broj jedan na Billboardu zahvaljujući seriji Stranger Things
VELIKI POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2022 / 08:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Koliko je snažna uloga pop kulture, pogotovo filma i TV-a, potvrđuje činjenica da je Kate Bush, britanska zvijezda 80-ih, skoro četiri desetljeća kasnije dosegla svoj prvi Billboard broj jedan album s ''Hounds of Love'' iz 1985. godine.

Naime, hit singl s tog albuma pojavio se u četvrtoj sezoni Netflixove serije ''Stranger Things'', priopćili su iz Dancing Beara.

Originalni glavni singl albuma, ''Running Up That Hill'', našao se u uvodnoj epizodi četvrte sezone serije i brzo je dosegao osmo mjesto na Billboardovoj ljestvici Top 100 Singles te treće mjesto na Billboard Global 200 kao rezultat. Sada je cijeli LP osvojio prvo mjesto u Billboardovim Top Alternative Albumima, četvrto mjesto u Top Rock Albumima i broj 28 na All Genre ljestvicama, skupivši 17.000 ekvivalentnih jedinica albuma u tjednu do 2. lipnja – što je porast od više od 2000% u usporedbi s potražnjom prije emitiranja serije Stranger Things. ''Hounds of Love'' ušao je na Billboard Top 40 kada je originalno objavljen u SAD-u. U Velikoj Britaniji - gdje je certificiran dvostruko platinasti - postao je drugi album broj jedan popularne pop pjevačice, donijevši joj tri nominacije za Brit Awards te milijunsku nakladu čime je postao njezin najprodavaniji album.

Ranije ovog tjedna, Kate Bush je dala rijetku javnu izjavu na svojoj web stranici, izražavajući zadovoljstvo da je serija ''Stranger Things'' njezinoj kultnoj skladbi dali novi život.

“Kada su nam se obratili sa željom da upotrijebe 'Running Up That Hill', moglo se odmah reći da je uloženo puno pažnje u način na koji je pjesma korištena u kontekstu priče i jako mi se svidjela činjenica da je pjesma pozitivan totem za lik, Max. Zaista sam impresionirana ovom najnovijom serijom. To je epsko djelo - epizode su izuzetno dobro spojene sa sjajnim likovima i fantastičnim SFX-om. Vrlo je dirljivo što je pjesma tako toplo prihvaćena, pogotovo jer je pokreću mladi obožavatelji koji vole seriju. Zaista sam sretna što Duffer Brothers dobivaju tako pozitivne povratne reakcije za svoje posljednje djelo. Oni to zaslužuju.'', rekla je Kate Bush nakon što je objasnila da je sve prethodne sezone gledala sa svojom obitelji.

Tagovi: Kate Bush, serija Stranger Things, Netflix, Billboard
PROČITAJ I OVO
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE