GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jubilarni 20. Liburnia Jazz Festival održava se početkom srpnja

Jubilarni 20. Liburnia Jazz Festival održava se početkom srpnja
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2020 / 14:30
Autor: SEEbiz / H
OPATIJA - Jubilarni, 20. Liburnia Jazz Festival, održat će se početkom srpnja, iako su organizatori prije dva mjeseca gotovo odustali od ovogodišnjega izdanja, najavljeno je na konferenciji za novinare u Opatiji.

Pokretač i umjetnički direktor festivala Elvis Stanić rekao je da se tada, u jeku pandemije koronavirusa, nije znalo hoće li biti uvjeta za organizaciju festivala. Zbog toga smo cjelokupne pripreme morali obaviti u samo mjesec do mjesec i pol dana, uz izuzetno važnu podršku lokalne umjetničke i organizacijske zajednice, kazao je. Glazbenici i pružatelji tehničke podrške su uskočili pod uvjetima kako to inače ni bi činili, a sve u cilju organizacije jubilarnog Liburnia Jazz Festivala, istaknuo je Stanić.

Od 3. do 5. srpnja na Ljetnoj pozornici u Opatiji nastupit će jazz glazbenici nagrađeni ove godine nagradama Porin, a to su lokalni, liburnijski jazzisti, kazao je. To su riječki bubnjar Branimir Gazdik sa svojim kvartetom, kao dobitnik Porina za najbolju jazz skladbu, "Gifted" i gitarist Ivan Pešut, s ovogodišnjim Porinom za najbolji instrumentalni album.

Svirat će i Bruno Mičetić Quintet, predstavljaljući svoj novi album, te Elvis Stanić Group s novim pristupom svojim najpoznatijim autorskim skladbama i novim materijalom.

Na festival se vraća Jazz Boat, brodica koja plovi morem pored Opatije uz jazz glazbu. Ovoga puta na brodu će svirati Jed Becker's Graoup, najavio je Elvis Stanić.

Direktor tvrtke Festival Opatija, suorganizatora Liburnia Jazz Festivala, Ernie Gigante Dešković, kazao je da će se većina planiranog programa ovoga ljeta ipak uspjeti održati, uključujući ovo događanje. Opatija će biti jedno od najboljih mjesta s kulturnim i glazbenim programom u Hrvatskoj, ali i šire, kazao je.

Tagovi: Liburnia Jazz Festival, Elvis Stanić, Ernie Gigante Dešković, Bruno Mičetić
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE