GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Johan Cruyff dobiva svoj mjuzikl

Johan Cruyff dobiva svoj mjuzikl
SPORT I TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2020 / 09:07
Autor: SEEbiz / H

AMSTERDAM - Mjuzikl o životu nizozemske nogometne legende Johana Cruyffa, jednog od najboljih svjetskih igrača u povijesti nogometa, naći će se na kazališnim daskama za otprilike godinu dana.

"14 de musical", što je referenca na broj na Cruyffovu dresu, bit će postavljen u rujnu iduće godine u kazalištu AFAS u gradu Leusdenu, jugoistočno od Amsterdama, objavili su u utorak producenti.

Urednik programa kazališta Tom de Ket je "priču o legendarnom nogometašu paradoksalne osobnosti pretočio u predložak o ambiciji, ljubavi, prijateljstvu, ali i o ljubomori, usamljenosti i izdaji", kazali su producenti.

Cruyff, koji je umro prije četiri godine od raka pluća, smatra se jednim od najvećih igrača u povijesti i izumiteljem totalnog nogometa, taktičke teorije nogometne igre u kojoj svaki nogometaš s lakoćom može igrati na bilo kojoj poziciji.

"Mjuzikl će se sastojati od rocka, opere i hip-hopa. Predstava će biti izazovna kombinacije digitalnih projekcija i fizičke scenografije", dodali su producenti.

Cruyffova supruga Danny, "jedna od prvih koja je u medijima postala poznata kao nogometaševa žena", imala je veliku ulogu u njegovu životu, a imat će je i u predstavi. Mjuzikl ima potporu zaklade koja upravlja Cruyffovim nasljeđem.

Najveće pitanje - tko će igrati Cruyffa, nije otkriveno. Producenti će glumačku postavu objaviti naknadno.

Premijera je predviđena za 25. rujna iduće godine i od tada bi predstava trebala igrati četiri puta tjedno.

Tagovi: Johan Cruyff, mjuzikl, Tom de Ket, 14 de musical, Nizozemska
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE