GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jazz.hr/proljeće MBZ Open air od 11. do 15. svibnja u MSU-u

Jazz.hr/proljeće MBZ Open air od 11. do 15. svibnja u MSU-u
JAZZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2021 / 07:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Festival Jazz.hr/proljeće ove će se godine održati u suradnji s 31. muzičkim biennalom Zagreb pod nazivom Jazz.hr/proljeće MBZ Open air, a predstavit će od 11. do 15. svibnja u Muzeju suvremene umjetnosti velike domaće jazz snage koje žive i djeluju u inozemstvu.

Festival Jazz.hr/proljeće svake godine publici predstavlja najbolje od domaće i svjetske jazz scene, a unatoč brojnim preprekama zbog pandemije koronavirusa, festival će se ove godine ipak održati, no u nešto drugačijem obliku: u sezoni u kojoj Jazz.hr obilježava 30 godina djelovanja, festival se ovoga proljeća odvija u suradnji s 31. muzičkim biennalom Zagreb pod nazivom Jazz.hr/proljeće MBZ Open air.

Publika će na koncertima moći uživati od 11. do 15. svibnja na outdoor pozornici zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti. Naglasak ovogodišnjeg festivala Jazz.hr/proljeće je na jazz glazbenicima iz hrvatske dijaspore, tj. onima koji žive izvan Hrvatske te su ostvarili svjetsku karijeru.

Jazz.hr/proljeće MBZ Open air otvorit će sudionici manifestacije Nove nade jazza "Marjan Marjanović", koja je službeno otvorila poziv svima zainteresiranima da se prijave za sudjelovanje na ovom renomiranom jazz festivalu. Istoga dana, 11. svibnja, u MSU-u će nastupati i Obradović-Tixier duo, koji dolazi iz Francuske. Nagrađivani duo, jazz bubnjarka i kompozitorica Lada Obradović sa svojim partnerom Davidom Tixierom, klavijaturistom, domaćoj će publici pokazati zbog čega su osvojili čitav svijet te će u velikom stilu otvoriti Jazz.hr/proljeće MBZ Open air.

Dan kasnije na pozornicu ispred MSU-a iz Švedske stiže Goran Kajfeš Tropiques Quartet. Švedsko-hrvatski trubač, skladatelj i aranžer Goran Kajfeš svestrani je umjetnik koji iza sebe ima zavidnu glazbenu karijeru, a djelić svojeg opusa predstavit će ovoga proljeća i na zagrebačkoj pozornici.

Domagoj Ralašić na festivalu će nastupiti u četvrtak, 13. svibnja. Popularni tenor-saksofonist Domagoj Ralašić, koji se naziva i "hrvatskim Nizozemcem" zbog života na dvije adrese, predstavit će se s novim kvartetom u kojem uz njega sviraju pijanist David Gazarov, kontrabasist Zvonimir Šestak i bubnjar Ratko Divjak.

Službeni dio festivala Jazz.hr/proljeće zatvorit će, 14. svibnja, Paier Valcic Quartet. Nagrađivana čelistica Asja Valčić, koja inače živi u Beču, s kvartetom koji vodi s Klausom Paierom predstavit će svoj projekt "Cinema Scenes".

U sklopu MBZ Open aira koncert će se održati još i u subotu, 15. svibnja, kada će publika imati priliku vidjeti multimedijalni nastup Pitch Shifting Groupa sa saksofonistom Grgurom Savićem, koji dolaze iz Berlina.

Tijekom festivala u Muzeju suvremene umjetnosti bit će postavljena izložba autora stripova, slikara, animatora i ilustratora Danijela Žeželja. Izložba pod nazivom "Monk", posvećena glazbi i životu legendarnog jazzista Theloniousa Monka, donosi fragmente iz Žeželjeve grafičke novele "Small Hands".

Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama.

Ulaz na sve koncerte festivala Jazz.hr/proljeće MBZ Open air je besplatan, uz rezervacije putem adrese mbz@hds.hr.

Kompletan program ovogodišnjeg Muzičkog biennala Zagreb dostupan je na mrežnim stranicama MBZ-a, https://www.mbz.hr/hr/program.

Tagovi: Jazz.hr/proljeće MBZ Open air, Goran Kajfeš Tropiques Quartet, Paier Valcic Quartet, Asja Valčić, Ratko Divjak, Domagoj Ralašić, Muzej suvremene umjetnosti
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE