GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jasna Đuričić proglašena najboljom evropskom glumicom

Jasna Đuričić proglašena najboljom evropskom glumicom
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.12.2021 / 21:26
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - Za najbolju evropsku glumicu izabrana je Jasna Đuričić za glavnu ulogu u filmu Jamile Žbanić 'Quo vadis Aida?'.

Sa Ðuričić u konkurenciji su bile glumice Seidi Harla za "Odjeljenje broj 6", Keri Maligan za "Obećavajuća mlada žena", Renate Rinsve u "Najgoroj osobi na svijetu" i Agate Rusel u "Titanu".

Jasna Đuričić rođena je 16. aprila 1966. godine u Rumi, Srbija.

Diplomirala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše 1989. godine. Od 1990. do 2005. godine bila je stalna članica Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, gdje je bila i prvakinja drame.

Profesorica je glume na Akademiji umjetnosti u Novom Sadu.
Brojne pozorišne uloge u Srbiji i regionu donijele su joj sve značajnije teatarske nagrade, među kojima se izdvajaju četiri Sterijine nagrade i Zlatni lovorov vijenac na MESS-u.

Godine 2014. dodijeljen joj je Dobričin prsten, najveća nagrada koja se u Srbiji dodjeljuje pozorišnim glumcima i glumicama za životno djelo.

Ostvarila je i niz zapaženih uloga na filmu i televiziji. Za ulogu u filmu “Beli, beli svet” reditelja Olega Novkovića dobila je Srebrnog leoparda za najbolju glumicu na Filmskom festivalu u Locarnu 2010. godine, a za istu ulogu osvojila je i nagradu za najbolju glumicu na Les Arcs Film Festivalu.

Naslovna uloga u filmu 'Quo Vadis, Aida?' rediteljice Jasmile Žbanić, donijela joj je nagrade za najbolju glumicu na festivalima London Film Week i El Gouna Film Festivalu u Egiptu.

Tagovi: Jasna Đuričić, Jasmila Žbanić, Quo vadis Aida
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE