GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Jadranka Đokić u žiriju Sarajevo Film Festivala

Jadranka Đokić u žiriju Sarajevo Film Festivala
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.07.2020 / 12:30
Autor: SEEbiz / H
SARAJEVO - Hrvatska glumica Jadranka Đokić sudjelovat će u radu ovogodišnjeg žirija Natjecateljskog programa - igrani film Sarajevo Film Festivala, koji će se održati od 14. do 21. kolovoza na festivalskim lokacijama i online.

O nagradama će odlučivati u prestižnom društvu filmaša iz cijelog svijeta. Tu su još redatelj i scenarist Michel Hazanavicius (predsjednik žirija), umjetnički direktor Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu Carlo Chatrian, srpski redatelj Srdan Golubović te rukovoditeljica Industry odjela i edukacije Morelia Film Festivala Andrea Stavenhagen.

Ovogodišnji pobjednici će biti proglašeni na svečanoj ceremoniji 20. kolovoza u Narodnom pozorištu, najavljeno je s Festivala.

Michel Hazanavicius istaknuti je francuski umjetnik koji se proslavio crno-bijelim nijemim filmom “Umjetnik” za koji je 2012. osvojio pet nagrada Oscar, uključujući one za najbolji film i za najboljeg redatelja, ali i brojne druge prestižne filmske nagrade.

Nedavno je snimio svoj sedmi igrani film, “Izgubljeni princ” (2020), u kojem igraju Bérénice Bejo i Omar Sy.

Carlo Chatrian je umjetnički direktor Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu. Krajem 1990-tih se fokusirao na dokumentarni film, a između 2013. i 2018. godine, je bio umjetnički direktor festivala Locarno.

Jadranka Đokić glumu je magistrirala na Zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a od svoje prve zapažene filmske uloge u filmu "Fine mrtve djevojke" Dalibora Matanića kontinuirano radi balansirajući kroz kazališni, televizijski i filmski izričaj.

Nagrađivana glumica zaposlena je na mjestu prvakinje drame Hrvatskog narodnog kazališta, a stečeno iskustvo prenosi studentima glume asistirajući na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Srdan Golubović festivalski se etablirao već prvim igranim filmom "Apsolutnih sto“ (2001), nastavio karijeru nagrađivanom "Klopkom“ (2007). Njegov treći po redu film, "Krugovi“ (2013) premijerno je prikazan na Sundance festivalu gdje je osvojio posebnu nagradu žirija, prikazan je i na Berlinaleu, kao i njegov najnoviji film "Otac“. Predaje filmsku režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Andrea Stavenhagen, rukovoditeljica Industry odjela i edukacije Morelia Film Festivala u Meksiku, svoj je rad usmjerila na obučavanje i profesionalno usavršavanje, kao i upravljanje različitim programima za promoviranje i razmjenu u kontekstu međunarodnih manifestacija i filmskih festivala.

Deset godina je bila na čelu Susreta iberoameričke koprodukcije pri Guadalajara Festivalu, a sada je na poziciji rukovoditeljice projekata osposobljavanja i obuke.

Tagovi: Jadranka Đokić, Carlo Chatrian, Michel Hazanavicius, Sarajevo Film Festival, Srdan Golubović
PROČITAJ I OVO
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE