GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izložba o Industrijskoj baštini Siska

Izložba o Industrijskoj baštini Siska
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2021 / 10:35
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U prostoru Knjižnice Božidara Adžije do 16. ožujka može se razgledati izložba "Industrijska baština Siska - prošlost i sadašnjost“, postavljena u suradnji s Gradskim muzejom Sisak i fotogalerijom "Siscia Obscura“.

Industrijsku baštinu tog grada predstavili su autor izložbe Vlatko Čakširan, ravnatelj Gradskog muzeja Sisak i četiri fotografa – Stanko Abadžić, Damir Matijević, Janko Belaj i Miroslav Arbutina.

"Ovi vrhunski fotografi, od kojih je svaki do sada ostvario svoj osobni stil fotografiranja, stavljeni su u jedno sasvim novo okruženje, njima nepoznato, u kojem su primijenili svoj prepoznatljiv fotografski rukopis ocrtavajući na plakatima i fotografijama povijesnu priču", ističe se u najavi.

"Iz aktova, reklama, dokumentarnih i street fotografija, prebacili su se u tamne prostore hala i tako nastojali senzibilizirati mogućnost iskorištavanja industrijske baštine kao mogućeg generatora razvoja grada Siska", dodaje se.

Posjetitelji će imati priliku vidjeti kako izložba spaja povijesni kontekst razvoja grada i njegove baštine s umjetničkim pristupom koji analizira postojeće stanje.

Tagovi: Industrijska baština Siska - prošlost i sadašnjost, knjižnica Božidara adžije, Vlatko Čakširan, Stanko Abadžić, Damir Matijević, Janko Belaj, Miroslav Arbutina
PROČITAJ I OVO
SEEfest u Los Angelesu: Nagrada Mariji Škaričić
FESTIVALI
SEEfest u Los Angelesu: Nagrada Mariji Škaričić
LOS ANGELES - Glumici Mariji Škaričić će na 16. izdanju Filmskog festivala jugoistočne Europe SEEfest biti dodijeljena nagrada Legacy Acting Award za ulogu u filmu Mare Andree Štake.
Galerija AMZ: Putovanje stripom po Belgiji
IZLOŽBE
Galerija AMZ: Putovanje stripom po Belgiji
ZAGREB - Izložba "Putovanje stripom po Belgiji", koju je oblikovalo nekoliko generacija autora stripova, od Flandrije i Valonije do Bruxellesa, otvorena je u Galeriji AMZ do kraja travnja.
Hrvatski filmovi na radionicama Torino Film Laba
RADIONICE
Hrvatski filmovi na radionicama Torino Film Laba
ZAGREB - U organizaciji Međunarodnog filmskog festivala u Torinu tijekom cijele godine održavaju se radionice, na koje su uvršteni i hrvatski filmovi - na radionici Torino Film Laba "Next - Film #2" sudjeluju dva projekta te još jedan na radionici Script Lab.
MSU raspisuje natječaj za nagradu Ivan Kožarić
NATJEČAJ
MSU raspisuje natječaj za nagradu Ivan Kožarić
ZAGREB - Muzej suvremene umjetnosti Zagreb (MSU) otvara 19. travnja natječaj za Nagradu za mlade umjetnike "Ivan Kožarić“, kojemu je cilj poduprijeti suvremeno umjetničko stvaralaštvo mladih umjetnika.
Brad Pitt, Halle Berry, Harrison Ford i Reese Witherspoon, voditelji Oscara 2021.
OSCARI
Brad Pitt, Halle Berry, Harrison Ford i Reese Witherspoon, voditelji Oscara 2021.

LOS ANGELES - Brad Pitt, Halle Berry, Harrison Ford i Reese Witherspoon samo su neke slavne osobe koje će ove godine sudjelovati kao voditelji u 93. svečanosti dodjele prestižnih nagrada Oscar, koja će se emitirati u nedjelju 25. travnja.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE