GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izložba Feelings u Galeriji ULUPUH

Izložba Feelings u Galeriji ULUPUH
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2021 / 12:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Izložba "Feelings" multimedijalne umjetnice mlađe generacije Ines Zrnc Gregorine i Petra Varata, fotografa i videografa, otvara se u petak u Galeriji ULUPUH.

Po riječima autorice predgovora Ivane Bakal, izložba propituje snagu umjetnosti i osjećaja kroz različite medije, stavlja u korelacije ljubav, ljepotu, strahove, ego i borbu protiv prenaglašenog ega, "ispreplićući lijepo i nelijepo, stvarajući svojevrsnu ljepotu ružnoće, parafrazirajući svakodnevno i nekonvencionalno te kontekstualizirajući sve naše svjesne i podsvjesne unutarnje borbe, strahove i osjećaje.

Film "Uzimam" koji su Zrnc Gregorina i Varat napravili prikazan je na Pula Film Festivalu 2019. godine, nakon čega je pozvan kao jedini hrvatski film na međunarodni filmski festival u njemačkom Braunschwigu.

Ines Zrnc Gregorina je modna dizajnerica, kostimografkinja, make-up artistica te konceptualna umjetnica, članica ULUPUH-a u dvije sekcije i HZSU-a. Osvojila je brojne nagrade za modne kolekcije na hrvatskim i inozemnim revijama, a i redovito izlaže.

Specijalizirala se za recikliranje stare odjeće, materijala i predmeta i stvaranje novih modnih, umjetničkih i funkcionalnih predmeta i odjeće.

Pokrenula je brand Vintage Picnic u sklopu kojeg reciklira odjeću, a kao kostimografkinja radila na nekoliko igranih filmova, TV serijama domaće i strane (HBO) produkcije, kazališnim predstavama, te brojnim glazbenim i reklamnim spotovima.

Petar Varat novinar je, urednik i voditelj digitalnih projekata, a zadnjih se godina posvetio vizualnoj umjetnosti. Radi kao fotograf, snimatelj i montažer na video spotovima, dokumentarnim i kratkim filmovima. Radio je na nekoliko video spotova hrvatskih i slovenskih izvođača, namjenskih i reklamnih.

Izložba će biti otvorena do 29. travnja, a ulaz je slobodan.

Tagovi: izložba Feelings, Pula Film Festival, Galerija ULUPUH, Ines Zrnc Gregorina, Petar Varat
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE