GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Izdavač odustao od objavljivanja memoara Woodyja Allena

Izdavač odustao od objavljivanja memoara Woodyja Allena
ODUSTAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2020 / 08:27
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Grupa Hachette, čija je podružnica u New Yorku trebala 7. travnja objaviti memoare poznatog američkog redatelja Woodyja Allena, objavila je danas da odustaje od izdavanja knjige nakon kritika koje su se pojavile u javnosti pred objavljivanje.

„Odluka o odustajanju od Allenove knjige je bila teška“, izjavila je France pressu glasnogovornica izdavačke kuće Sophie Cottrell i dodala da je odluka donesena poslije konzultacije s upravom i osobljem.

Nekoliko desetina zaposlenih u izdavačkoj kući nedavno je kratko protestiralo u New Yorku protiv objavljivanja Allenove knjige.

Ronan Farrow, sin Woodyja Allena, oštro je kritizirao najavu izdavačke kuće Hachette o skorom objavljivanju memoara njegova oca i američkog redatelja, kazavši da više neće raditi za istu izdavačku kuću te da je kani napustiti.

Ronan, kojemu je Hachette u listopadu prošle godine objavio knjigu 'Catch and Kill', rekao je da ga je "razočaralo" saznanje o tomu da izdavačka tvrtka namjerava objaviti Allenovu autobiografiju.

U svojoj je knjizi iznio podatke do kojih je došao istražujući optužbe za spolna zlostavljanja što ih je počinio američki filmski producent Harvey Weinstein.

"Hachette nije provjerio sadržaj ove knjige", smatra Allenov sin koji se odavno distancirao od oca.

Dodaje kako izdavač nije kontaktirao njegovu sestru Dylan da bi usporedio Allenovu i njezinu verziju priče, što je za njega "nekritičan izostanak profesionalizma".

Njegova sestra Dylan, usvojena kći Mije Farrow i Woodyja Allena, koja tvrdi da ju je redatelj zlostavljao 1992. kad je imala samo sedam godina, odluku Hachettea nazvala je "duboko uznemirujućom" i "izdajničkom".

Tagovi: Hachette, Woody Allen, Ronan Farrow, Mia Farrow
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE