GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivan Kapec objavio peti solo album

Ivan Kapec objavio peti solo album
JAZZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2020 / 08:29
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ivan Kapec, istaknuti zagrebački jazz gitarist i skladatelj, objavljuje svoj peti solo album kojem prethode Lancun (2001), Bava (2003), Time traveling (2014) i Razor (2017). U posljednje vrijeme Ivanove aktivnosti vezane su za grupu Kozmodrum, suradnju s pjevačicom i autoricom Majom Posavec, te vođenje glazbenog kolektiva Sunrise Session.

Za ovaj album Ivan je okupio vrsne jazz glazbenike mlađe generacije – Mario Bočić – tenor saksofon, Šimun Matišić – vibrafon, Ivar Roban Križić – kontrabas i Borko Rupena – bubnjevi, znani već publici iz bendova Mary May, Big band HRT-a, Harlequin Art Collective itd.

Album je sniman glasovitom studiju Artesuono u Udinama u Italiji krajem srpnja ove godine. Snimanje, miks i mastering potpisuje višestruko nagrađivani Stefano Amerio, inače redovan suradnik diskografske kuće ECM, odnosno njezinog producenta Manfreda Eichera. U tom su studiju nedavno snimali glazbenici kao npr. Eivind Aarset, Gary Peackok, Enrico Rava, itd.

Samo snimanje napravljeno je na starinski način, kako se obično snimaju jazz ploče – brzo i efektivno, u samo dva dana. Kako je odsvirano, tako je i snimljeno, bez suvišnog editiranja i postprodukcije. Kompozicije koje se predstavljaju na ovom albumu Kapeca otkrivaju kao tankućutnog skladatelja i bariton gitaristu koji glazbenu ekspresiju provodi maštovitim melodizmima i šarolikim ritmičkim teksturama, piše Jazz.hr.

„Crta odvaja prostor kaosa od prostora za kojeg smatramo da je organiziran na neki način. Tako ju ja zamišljam. I onda, upirući se na toj pretpostavci čini mi se da razaznajem gdje je kaos, a gdje red. To je lijep osjećaj, ali traje vrlo kratko„ kaže Ivan Kapec.

Naslovnu fotografiju, kao i portrete potpisuje fotografkinja Vesna Zednik, dobitnica prve nagrade HFC-a za najbolji portret 2019. (https://www.zednikphotography.com/)

Izdanje „Crta“ objavljuju u zajedničkoj suradnji izdavačka kuća Nota Bene i Zona Muzika u petak 23.10.2020. kada će biti dostupno na svim digitalnim servisima širom svijeta, a krajem godine izlazi i fizičko izdanje na vinilu.

Tagovi: Ivan Kapec, Maja Posavec, Kozmodrum, Sunrise Session
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE