GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HZJZ: Nadopunjene preporuke za održavanje umjetničkih izvedbi

HZJZ: Nadopunjene preporuke za održavanje umjetničkih izvedbi
PREPORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2020 / 21:22
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom kulture i medija izradio je nadopunjene preporuke za održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija, koje se odnose na osiguravanje odgovarajuće fizičke udaljenosti u vrijeme epidemije koronavirusa.

Tako se preporučuje razmak od dva metra između izvođača pjevačkih dionica i glazbenika s puhačkim instrumentima te razmak od četiri metra između posjetitelja i izvođača na sceni.

Pri dolasku i odlasku iz prostora preporučuje se držanje fizičke distance posjetitelja, izvođača i osoblja od 1,5 metar. Fizičku udaljenost za vrijeme trajanja programa organizator mora osigurati sjedećim mjestima međusobno udaljenim 1,5 metra a iznimno, prilikom kulturnih programa i manifestacija niskoga rizika, dozvoljava se fizička udaljenost između posjetitelja od jednoga sjedećeg mjesta, uz obvezno nošenje maski za vrijeme trajanja programa.

Programi niskog rizika su programi s isključivo sjedećim publikom i aktivni angažman publike poput pjevanja.

U zatvorenom i na otvorenim prostorima preporučuju se isključivo sjedeća mjesta koja trebaju biti označena i međusobno udaljena najmanje 1,5 metar. Dozvoljeni broj posjetitelja u zatvorenom prostoru je 500 a na otvorenom 1000 osoba.

Također, HZJZ navodi kako plesni podij u funkciji prostora za ples nije dozvoljen.

Preporuke definiraju i potrebnu udaljenost između barskih stolova, njihov raspored i način numeriranja te postavljanje fizičkih barijera kojim će se ostvariti redovi posjetitelja širine 1,5 metar.

U slučaju potrebe za odstupanja organizator je dužan zatražiti odobrenje nadležne službe civilne zaštite koji će konačnu odluku usuglasiti s nadležnim županijskim stožerom.

Tagovi: Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Ministarstvo kulture i medija, preporuke za održavanje umjetničkih izvedbi
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE