" />
"> Hrvatsko društvo filmskih kritičara pokreće portal Zona filma | SEEbiz.eu

Hrvatsko društvo filmskih kritičara pokreće portal Zona filma

Hrvatsko društvo filmskih kritičara pokreće portal Zona filma
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2021 / 17:47
Autor: SEEbiz

ZAGREB - Hrvatsko društvo filmskih kritičara predstavlja svoj novi projekt "Strujanja".

Suočeni sa sve manje medijskog prostora u kojem je omogućen rad članovima Hrvatskog društva filmskih kritičara ova strukovna udruga odlučila je otvoriti novu internetsku stranicu i pretvoriti je u mjesto izvora informacija, aktualnih sadržaja, recenzija, kritika, intervjua i reportaža. Pojednostavljeno: HDFK je odlučio pokrenuti samostalni vlastiti portal posvećen filmskoj umjetnosti pod nazivom Zona filma.

Unutar same stranice pokrenuta je i vlastita audiovizualna produkcija kroz kategoriju nazvanu Strujanja što je direktan prijevod u svakodnevnom govoru uvriježene engleske tuđice “streaming”. Potonje je bilo moguće pokrenuti zahvaljujući Javnom pozivu za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja Ministarstva kulture i medija.

Originalno producirani audiovizualni materijali iz Strujanja se prezentiraju kroz tzv. “hashtagove” odnosno stilske i sadržajne kratice koje olakšavaju komunikaciju i distribuciju. #takvasupravila donose intervjue s hrvatskim producentima, #bravomaestro njeguje kod nas zapostavljenu kulturu hvaljenja. #kratkispojevi tematiziraju kratkometražne filmske forme a #ubojstvopobrojevima je možda najkontroverznija sastavnica u kojoj troje kritičara komuniciraju putem vlastitih top lista koje su sve no predvidive.

Zona Filma je pokrenuta vlastitim sredstvima Hrvatskog društva filmskih kritičara i cilj joj je kontinuirano, kvalitetno, sveobuhvatno i informirano pisati o domaćim i svjetskim filmskim temama.

Tagovi: Hrvatsko društvo filmskih kritičara, Zona filma
PROČITAJ I OVO
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
Preminuo Roberto Cavalli
IN MEMORIAM
Preminuo Roberto Cavalli
MILANO - Slavni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 83. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE