GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatskim filmovima priznanja na 15. SEEfestu u Los Angelesu

Hrvatskim filmovima priznanja na 15. SEEfestu u Los Angelesu
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 19:06
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Na 15. izdanju Filmskog festivala jugoistočne Europe SEEfest, koje se ove godine održava online do 16. kolovoza, prikazuje se u različitim sekcijama trinaest domaćih filmova, od kojih je dio dobio priznanja žirija.

Posebno priznanje u programu kratkometražnog dokumentarnog filma dobila je "Mačka je uvijek ženska" Martine Meštrović i Tanje Vujasinović, priopćio je Hrvatski audiovizualni centar.

Posebno priznanje u kategoriji dugometražnog igranog filma dobili su Jani-Petteri Passi, direktor fotografije filma "Korporacija" Mateja Nahtigala, nastalog u slovensko-hrvatskoj koprodukciji te Virginie Saint-Martin, direktorica fotografije hrvatske manjinske koprodukcije "Bog postoji, njeno ime je Petrunija" Teone Strugar Mitevske.

Dio programa SEEfesta dostupan je publici iz SAD-a putem streaminga na platformi Darkroom od 24. lipnja, a cijeli filmski program dodavat će se od 15. srpnja do 16. kolovoza.

U sekciji dugometražnih igranih filmova prikazuju se "Dnevnik Diane Budisavljević" Dane Budisavljević, "Posljednji Srbin u Hrvatskoj" Predraga Ličine te manjinske koprodukcije "Sin" Ines Tanović, uz nagrađene naslove "Bog postoji, njeno ime je Petrunija" i "Korporacija".Od dugometražnih dokumentarnih filmova, na festivalu se prikazuje "Ivanova igra" redatelja Tomislava Žaje, koji se nedavno prikazivao u Ateni na Međunarodnom filmskom festivalu Athens Marathon te u izraelskom gradu Afula na Filmskom festivalu Near Nazareth, a ovoga ljeta ga 'čeka' i projekcija na InterDoc festivalu u Moskvi.

U istom programu na SEEfestu se prikazuje i "Kuća Male Zvijezde" redateljice Slađane Lučić, a u sekciji kratkometražnih dokumentarnih filmova "Fajront" Davida Lušičića.

Na festival su uvrštena još četiri domaća kratkometražna animirana filma: "Albatros" Nenada Jankovića, "Odrasti u malo drvo" Noemi Ribić, "Osmijeh" Matee Kovač te "Florigami" Ive Ćirić.

SEEfest se održava od 2006. godine, a kroz svoje festivalsko izdanje kao i kroz projekcije koje organizira tijekom čitave godine promovira kulturnu raznolikost jugoistočne Europe.

Tagovi: SEEfest, Tanja Vujasinović, Tomislav Žaja, Martina Meštrović, Teona Strugar Mitrevska, Slađana Lučić, Dnevnik Diane Budisavljević, Dana Budisavljević, Predrag Ličina
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE