GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatskim audiovizualnim projektima osigurano 680 tisuća eura

Hrvatskim audiovizualnim projektima osigurano 680 tisuća eura
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.08.2020 / 13:05
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski audiovizualni projekti, među kojima su tri videoigre, dokumentarni i igrani filmovi, televizijska serija te filmski festivali, osigurali su više od 680 tisuća eura potpore u sklopu Potprograma MEDIA, izvijestio je Ured Media Europe.

Unutar Potprograma MEDIA koji je namijenjen europskoj audiovizualnoj industriji, hrvatski korisnici su u okviru poziva za videoigre, skupne projekte te revidiranih rezultata za festivale osigurali ukupno 688 tisuća eura.

Ured Media Europe ističe da je tako unutar još uvijek aktualnog poziva za potporu hrvatskim audiovizualnim projektima u 2019. i 2020. uz ove potpore, dodijeljeno ukupno milijun i 130 tisuća eura, što je rekordan iznos potpora od 2008. godine, otkad Hrvatska sudjeluje u tom programu.

Videoigri Starless u produkciji tvrtke Pine Studio, autora Borisa Barbira, Tomislava Podhraškog, Vladimira Koščice te Vjekoslava Krajačića, dodijeljena su maksimalna sredstva u iznosu od 150 tisuća eura. Tvrtka Intercorona za razvoj videoigre Starpoint Gemini 3: Echoes osigurala je iznos od 149 tisuća i 975 eura, dok je studio Spektar za razvoj videoigre Ghost Painter osigurao gotovo 60 tisuća eura potpore.

U kategoriji prijava za potporu skupnih projekata u konkurenciji od njih 147 iz 27 zemalja članica Potprograma MEDIA, osigurana su financijska sredstva za 71 projekt. Hrvatska se, uz još 22 članice Potprograma MEDIA, našla na listi zemalja s čak dvije prijave skupnih projekata, a hrvatskim je prijaviteljima osigurana tako potpora u ukupnom iznosu od 300 tisuća eura.

Producentskoj tvrtki 4Film dodijeljena su sredstva za razvoj četiriju projekata, među kojima su dva dugometražna dokumentarna filma Surogat majka, čiji je scenarist i redatelj Silvio Mirošničenko, i Grandpa Guru, scenarista Sanjina Hasanefendića i Silvija Mirošničenka te redatelja Silvija Mirošničenka. Također, potporu su dobili za produkciju televizijsku dramsku seriju Ženska posla, scenarista Nenada Antolovića te redateljice Ivone Juka, te dugometražni igrani film Moj privatni ratni zločinac / Janjci u vučjoj koži, scenaristice i redateljice Ivone Juka.

Producentske tvrtke Propeler film te Wolfgang & Dolly uspjele su dobiti također sredstva za razvoj četiriju igranih filmova, među kojima su filmovi Muško, Sjena, Majka revolucija i Ponoć u savršenom svijetu.

Producentske tvrtke Propeler film te Wolfgang & Dolly uspjele su dobiti 115 tisuća eura za razvoj četiriju igranih filmova.

Propeler film zadužen je za razvoj dvaju igranih filmova Muško, čiji scenarij i režiju potpisuje Ognjen Sviličić, te Sjena, scenarija i režije Antonija Nuića. Tvrtka Wolfgang & Dolly obvezala se realizirati također dva igrana filma, Majka revolucija, čiji je scenarist i redatelj Damir Čučić, i Ponoć u savršenom svijetu, scenarija i režije Une Radić.

Unutar poziva za potporu festivalima 2019. godine, a nakon ponovnog razmatranja prijave projekata, Motovun Film Festivalu odobrena je potpora u iznosu od 27 tisuća eura. Taj se festival nalazio na listi čekanja te je nakon reevaluacije uvršten na popis sufinanciranih projekata za 2020. godinu. Sufinanciranje odobreno i ostalim trima festivalima koji su se također nalazili na listi čekanja, izvijestili su iz Ureda Media Europe.

Tagovi: Media Europe, Starless, Ivona Juka, Pine Studio, Silvio Mirošničenko, Grandpa Guru, Sanjin Hasanefendić, Boris Barbir, Tomislav Podhraški
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE