GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski redatelj Goran Dević u žiriju Sarajevo Film Festivala

Hrvatski redatelj Goran Dević u žiriju Sarajevo Film Festivala
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2020 / 22:27
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Istaknuti hrvatski redatelj Goran Dević sudjelovat će u radu žirija Natjecateljskog programa u kategoriji dokumentarnog filma ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala, koji će se održati od 14. do 21. kolovoza na festivalskim lokacijama i online.

Uz Devića u međunarodnom žiriju su još producentica Lejla Dedić te savjetnik i kritičar za dokumentarne filmove Tue Steen Müller.

Lejla Dedić diplomirala je 1997. na Sveučilištu South Bank u Londonu na temu "Mediji i društvo", nakon čega je obavljala različite poslove u medijskom sektoru. Nakon angažmana u BBC World Service Trust/Media Action, 2011. godine, po otvaranju Al Jazeere Balkans počinje raditi u Programskom odjelu te regionalne televizijske kuće.

Za Al Jazeeru Balkans do sada je otkupila više od 300 filmskih naslova i na desetine serijala, koproducirala preko 20 filmova, od kojih je većina nagrađivana na regionalnim i europskim festivalima.

Sudjelovala je na 50-ak renomiranih filmskih festivala kao članica žirija, panelistica i producent. Selektorica je na Festivalu dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), a posljednje dvije i na Rab Film Festivalu (RAFF).

Goran Dević je 2008. diplomirao filmsku i TV režiju na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, gdje danas radi kao asistent na Diplomskom studiju režije dokumentarnog filma.

Filmovi su mu nagrađivani u Puli, Cottbusu, Prizrenu, Pragu, Sarajevu, Oberhausenu, Leipzigu, Motovunu i Zagrebu, na nekoliko je festivala već imao i retrospektive.

Prvi dugometražni film koji je režirao (dijeleći režiju i pisanje scenarija sa Zvonimirom Jurićem) 2009. je psihološka ratna drama "Crnci“ koja je naišla na odobravanje kritike.

Tue Steen Müller je više od 20 godina radio s kratkim i dokumentarnim filmovima u Danskom filmskom odboru, suosnivač Balticum Film i TV Festivala, Filmkontakt Nord, Documentary of the EU i EDN (Europska dokumentarna mreža).

Bio je čest član žirija na europskim festivalima kratkog i dokumentarnog filma, a u više od 30 zemalja je držao obuke i seminare na temu dokumentarnog filma. Dobitnik je niza nagrada, među kojima i ona na 15. ZagrebDox festivalu.

Pisao je za novine i časopise, predavao na nizu radionica, a piše i dalje na temu dokumentarnih filmova na www.filmkommentaren.dk.

Ovogodišnji dobitnici festivalskih nagrada će biti proglašeni na svečanoj ceremoniji 20. kolovoza u Narodnom pozorištu, najavljeno je s Festivala.

Tagovi: Goran Dević, Sarajevo Film Festival, Zvonimir Jurić, Rab Film Festival, Lejla Dedić, Tue Steen Müller.
PROČITAJ I OVO
Aleksandar Hemon i Semezdin Mehmedinović otvaraju u nedjelju 19. FEKP
NAJAVE
Aleksandar Hemon i Semezdin Mehmedinović otvaraju u nedjelju 19. FEKP
ZAGREB - Razgovor s Aleksandrom Hemonom i Semezdinom Mehmedinovićem otvorit će u nedjelju, 4. listopada, u riječkom Exportdrvu program 19. Festivala europske kratke priče, koji se pod temom “Luka različitosti” do 9. listopada održava u Rijeci i Zagrebu.
FEDIS: Serija Senke nad Balkanom 2 proglašena za najbolju seriju
FESTIVALI
FEDIS: Serija Senke nad Balkanom 2 proglašena za najbolju seriju
BEOGRAD - Serija "Senke nad Balkanom 2", snimljena u produkciji United Media, osvojila je nagradu za najbolju seriju na ovogodišnjem Festivalu drama i serija FEDIS.
Times Square će biti prazan na Novu godinu
ONLINE PROSLAVA
Times Square će biti prazan na Novu godinu
NEW YORK - Nakon godine pune otkazivanja velikih događaja, grad New York objavio je da se tradicionalni doček Nove godine na Times Squareu zbog koronavirusa seli na internet.
Zrinka Cvitešić ponovno u predstavi Tko pjeva zlo ne misli
TEATAR
Zrinka Cvitešić ponovno u predstavi Tko pjeva zlo ne misli
ZAGREB - Zrinka Cvitešić, naša internacionalna kazališna i filmska zvijezda, nakon odigranih predstava u slavnom londonskom kazalištu _The Bridge_, ponovno nastupa u velikoj hit predstavi _Tko pjeva zlo ne misli_ u režiji Renea Medvešeka Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.
Uspjeh hrvatskih turističkih filmova na festivalu u Kapadokiji
ZAPAŽENI
Uspjeh hrvatskih turističkih filmova na festivalu u Kapadokiji
DUBROVNIK - Na nedavno održanom festivalu turističkog filma u turskoj Kapadokiji, film DUBROVNIK RIVIERA osvojio je srebro u kategoriji Turistička destinacija – Regija (Tourism Destination – Region).
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE