GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski glazbeni zavod ide u cjelovitu obnovu zgrade oštećene u potresu

Hrvatski glazbeni zavod ide u cjelovitu obnovu zgrade oštećene u potresu
OBNOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.10.2021 / 18:59
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatski glazbeni zavod (HGZ) izvijestio je u nedjelju da nakon posljednjeg koncerta, održanog 29. listopada u HGZ-u, slijedi višegodišnja stanka zbog konstruktivne i cjelovite obnove zgrade Zavoda, vrlo oštećene u potresu.

Zgrada Zavoda sagrađena je od donacija građana Zagreba 1976. godine te je preživjela dva katastrofalna potresa, onaj 1880. i u ožujku 2020. godine.

Obnovu od potresa 1880. godine proveo je poznati arhitekt Herman Bolle.

"Prošlogodišnji potres prouzročio je golemu štetu, zgrada je dobila žutu naljepnicu i bila je potrebna hitna sanacija. Nekoliko tjedana nakon potresa započelo se s radovima i prve skele u Zagrebu postavljene su upravo na zgradi HGZ-a, a svojim donacijama u pomoć su uskočili građani i tvrtke iz cijele Hrvatske i svijeta", ističe se u priopćenju.

Hrvatski glazbeni zavod je bio među prvima koji je predao projekt za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava koja se financiraju iz Fonda solidarnosti EU i među prvima potpisao ugovor s Ministarstvom kulture i medija, podsjećaju iz HGZ-a.

Predsjednica HGZ-a Romana Matanovac Vučković kaže kako će obnova krenuti od temelja prema vrhu, prvo s konstruktivnom, a zatim sa cjelovitom obnovom.

"Planiramo napraviti moderan kulturni centar i neće nas omesti ovaj potres, naprotiv, pretvorili smo ga u jednu novu mogućnost za Hrvatski glazbeni zavod koji će u budućnosti nuditi ne samo glazbene već i programe drugih umjetnosti", kazala je Matanovac Vučković.

Posljednjem koncertu prije obnove "Martina Filjak & friends za HGZ" nazočili su, između ostalih, i izaslanik predsjednika Republike Zdravko Zima, izaslanik predsjednika Vlade i ministrice kulture i medija Krešimir Part te izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba Maja Novoselec.

Tagovi: Hrvatski glazbeni zavod, Romana Matanovac Vučković, Herman Bolle
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE