GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski filmovi na radionicama Torino Film Laba

Hrvatski filmovi na radionicama Torino Film Laba
RADIONICE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2021 / 11:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U organizaciji Međunarodnog filmskog festivala u Torinu tijekom cijele godine održavaju se radionice, na koje su uvršteni i hrvatski filmovi - na radionici Torino Film Laba "Next - Film #2" sudjeluju dva projekta te još jedan na radionici Script Lab.

Na drugoj ovogodišnjoj "Next - Film" radionici Torino Film Laba sudjeluje sveukupno 16 projekata iz cijeloga svijeta, od kojih su dva iz Hrvatske.

Jedan od njih je projekt dugometražnog igranog filma "Greta" redateljice i scenaristice Sanje Milardović koji se razvija pod okriljem kuće Castor multimedija, a podržan je i sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra (razvoj scenarija).

"Greta" je humoristična drama koja prati stariju glumicu-divu koja ne odustaje od toga da se zbliži s otuđenim sinom što je odvede u zaseok podno Velebita i situacije koje nije očekivala.

Redateljica s istim projektom sudjeluje i na scenarističkoj rezidenciji LabMed – Meditalents 2021. čije sudjelovanje je osvojila u sklopu industrijskog programa Međunarodnog festivala mediteranskog filma CINEMED.

Na radionici Torina Film Laba razvijat će se i projekt dugometražnog igranog filma scenaristice i redateljice Lane Barić, "Eva nakon pada", koji se razvija u produkciji Focus Medije i potporu HAVC-a (razvoj scenarija).

Naslovljen po Rodinovoj skulpturi, film govori o usamljenosti, ranjivosti, boli, ali i o ljubavi i prijateljstvu koji, ma koliko banalno zvučalo, čine osovinu naših života, napominje se u najavi.

Lana Barić je svoj projekt razvijala i na radionici Split Script, pod mentorstvom Razvana Radulesca.

Radionica "Next - Film #2" održava se u dvije online sesije: prva traje od 12. do 16. travnja, a druga od 10. do 14. svibnja.

U sklopu Torino Film Laba odvija se i radionica Script Lab na kojoj ove godine sudjeluje 20 projekata, među kojima je i projekt dugometražnog igranog prvijenca Miroslava Sikavice, "Moseć".

Film govori o sprovodu u Dalmatinskog zagori kojeg je prekinula spoznaja da je nestala ušteđevina pokojnika. Nakon početnog šoka, obitelj svlada bijes, zaključa se u kuću i pokreće istragu koja se pretvara u bizarnu talačku krizu i mahnitu potragu za "vanjskim neprijateljem".

Projekt je kroz Javni poziv za razvoj scenarija podržao i Hrvatski audiovizualni centar.

Script Lab se održava od ožujka do prosinca 2021. godine, a radionica je podijeljena u dvije faze: dvotjedna rezidencijska radionica (ožujak i prosinac) i tri konzultacijske online sesije.

Torino Film Lab Meeting Event, koji se u studenom održava u sklopu Torino Film Festivala, označava završetak radionice u sklopu kojeg svi polaznici predstavljaju svoje projekte pred međunarodnim producentima, prodajnim agentima i drugim filmskim profesionalcima.

Tagovi: Torino Film Lab, film Greta, Lana Barić, Sanja Milardović
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE