GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski filmovi na online festivalu u Jihlavi

Hrvatski filmovi na online festivalu u Jihlavi
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2020 / 12:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na 24. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Jihlavi, koji se u potpunosti odvija online do 8. studenog, prikazuju se dva hrvatska filma, "Nulti krajolik" Brune Bavića i "Mikrokazeta - najmanja kazeta koju sam ikad vidio" Igora Bezinovića i Ivane Pipal.

Dugometražni "Nulti krajolik" će u sklopu natjecateljskog programa "Between the Seas" posvećenog filmovima koji govore o potrazi za domom, imati svoju svjetsku premijeru.

"Već prvi dan nakon što je objavljen program javili su nam se festivali i distributeri, a još od ranije imamo uspostavljene kontakte s raznih marketa na kojima smo sudjelovali, tako da se već u ovom trenutku nazire vrlo plodna distribucija", rekao je redatelj Bruno Pavić, a prenosi Hrvatski audiovizualni centar.

Film progovara o neobičnom suživotu prirode, ljudi i industrije u malom gradiću na dalmatinskoj obali.

U programu "Constellation", posvećenom zapaženim naslovima sa svjetskih festivala, prikazuje se kratkometražna hrvatsko-srpska koprodukcija "Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio."

Svjetsku premijeru imao je na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, a ovih dana sudjeluje i u programu Međunarodnog filmskog festivala u Beču – Viennale, koji traje do 1. studenog.

Ovogodišnje izdanje prestižnog festivala u češkoj Jihlavi održat će se online, putem festivalske VOD platforme DAFilms, s više od 220 naslova.

Tagovi: Bruno Bavić, Igor Bezinović, Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi
PROČITAJ I OVO
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE