GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski filmovi na festivalu u Litvi koji se zbog koronavirusa održava online

Hrvatski filmovi na festivalu u Litvi koji se zbog koronavirusa održava online
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.03.2020 / 22:41
Autor: SEEbiz

VILNIUS - U natjecateljske programe Međunarodnog filmskog festivala u Vilniusu Kino Pavasaris, koji će se zbog zaštite od koronavirusa od 19. ožujka do 2. travnja održati u cijelosti online, uvrštena su i tri hrvatska filma.

Film "Mater" redatelja Jure Pavlovića uvršten je u konkurenciju europskih debitantskih filmova, a u natjecateljski program kratkometražnih filmova animirani "Udahnut život" Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona te manjinska koprodukcija, igrani "Posljednja slika o ocu" redatelja Stefana Ðordevića.

Dugometražni film "Mater", Pavlovićev prvijenac, svoju je svjetsku premijeru imao na 'Black Nights' filmskom festival u Tallinnu, a nedavno je na beogradskom FEST-u osvojio nagrada kritičara 'Nebojša Đukelić' za najbolji film iz regije.

Animirani film "Udahnut život" je od svoje premijere na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Oberhausenu osvojio više od deset nagrada, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Igrani film "Posljednja slika o ocu", koprodukcija Srbije, Hrvatske, Slovenije i Grčke, čiji je hrvatski koproducent Danijel Pek iz Antitalenta, imao je svjetsku premijeru na Filmskom festivalu u Locarnu. Na prošlogodišnjem je Sarajevo Film Festivalu proglašen najboljim kratkometražnim naslovom.

Ovogodišnje, 25. izdanje festivala u Vilniusu otvara francuski film "Proxima" redateljice Alice Winocour s Evom Green u glavnoj ulozi, a zatvara ga novi film kanadskog redatelja Xaviera Dolana, "Matthias & Maxime".

Međunarodni filmski festival u Vilniusu Kino Pavasaris je u više od dva desetljeća postao najveći i najvažniji filmski događaj u Litvi - samo u prošloj godini ga je posjetilo 126 827 ljudi.

Program festivala tradicionalno je usredotočen na jake autorske vizije i događaje koji spajaju educiranje publike s filmskom industrijom te pružaju priliku za razmjenu iskustava i stjecanje novih znanja.

S obzirom na situaciju ove godine svi festivalski filmovi bit će dostupni na streaming platformi.

Tagovi: Međunarodni filmski festival u Vilniusu, Kino Pavasaris, Jure Pavlović, Ivana Bošnjak, Thomas Johnson, Stefan Đorđević
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE