GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski filmovi na festivalu Mecal Pro u Barceloni

Hrvatski filmovi na festivalu Mecal Pro u Barceloni
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.03.2022 / 10:47
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Film "Sve te senzacije u mom trbuhu" Marka Dješke prikazat će se u sklopu natjecateljskog programa 24. izdanja Međunarodnog festivala kratkometražnog i animiranog filma Mecal Pro u Barceloni.

Na festivalu, koji se održava od 24. ožujka do 11. travnja, prikazuje se i retrospektiva filmova nastalih u produkciji ili distribuciji zagrebačkog Bonobostudija, izvijestio je HAVC.

Dješkin film prikazuje se u sklopu natjecateljskog programa animiranog filma, a publika će ga u Barceloni imati priliku pogledati 25. ožujka.

Svjetsku premijeru doživio je na prošlogodišnjem Međunarodnom festivalu animiranog filma Anibar, gdje je osvojio i nagradu za najbolji film u konkurenciji filmova iz regije.

Otada je prikazivan i nagrađivan na nizu festivala diljem svijeta, uključujući one u Ottawi, gdje je nagrađen za najbolji scenarij (Marko Dješka), španjolskoj Valenciji, gdje se ovjenčao nagradom za najbolji kratkometražni film te u Manchesteru, gdje je osvojio posebno priznanje.

Nastao je u produkciji Adriatic Animationa (producent je Draško Ivezić) i koprodukciji s portugalskim BAP animation studijem.

Za distribuciju filma u Hrvatskoj zadužen je Bonobostudio.

Kako se ističe, upravo je toj hrvatskoj produkcijskoj i distribucijskoj kući posvećen i poseban program na festivalu Pro Mecal u Barceloni, jer su njihovi su kratki filmovi konstanta na tom festivalu.

"U ovoj restrospektivi moći ćemo uživati u odabranim višestruko nagrađivanim animiranim radovima nastalima raznim tehnikama", najavljuje Pro Mecal.

Prikazat će se filmovi "Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio" Igora Bezinovića i Ivane Pipal, "Udahnut život" Ivane Bošnjak i Thomasa Johnsona, "Levitacija" Marka Meštrovića, "Noćna ptica" Špele Čadež, "Otac" Ivana Bogdanova, Moritza Mayerhofera, Asparuha Petrova, Veljka Popovića, Rositse Raleve i Dmitryja Yagodina, "Biciklisti" Veljka Popovića i "Ona koja mjeri" Veljka Popovića.

Retrospektiva Bonobostudija na rasporedu je 27. ožujka, u Francuskom institutu u Barceloni.

Mecal Pro je festival namijenjen kratkoj formi koji je tijekom godina postao jedan od najvažnijih manifestacija tog tipa u Španjolskoj. Zalaže se za promicanje vidljivosti i promociju kratkometražnih filmova, a posvećen je poticanju talenata u nastajanju putem raznih događanja i nagrada namijenjenim mladim autorima. Ove godine donosi više od 350 naslova.

Tagovi: festival Mecal Pro, Marko Dješka, Adriatic Animation, Draško Ivezić)
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE