GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski filmovi na 51. filmskom festivalu u Rotterdamu

Hrvatski filmovi na 51. filmskom festivalu u Rotterdamu
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2022 / 13:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U industrijskom dijelu Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, koji se održava online od 26. siječnja do 6. veljače, predstavit će se niz hrvatskih filmova, projekata i filmaša.

Kratkometražni eksperimentalno-dokumentarni film "Mjesta koja ćemo disati" vizualnog umjetnika Davora Sanvincentija prikazat će se u programu za predstavnike filmske industrije i novinare, namijenjenom kratkometražnim i srednjometražnim filmovima.

Riječ je o vizualnom eseju koji zagovara imaginaciju kroz putopis konstruiranih i anonimnih pejzaža te je svojevrsna bilješka o budućnosti, progovara o gubitku, traženju, prisustvu, budnosti, odgovornosti, iščekivanju i slobodi, stoji u najavi HAVC-a.

Film je nastao u produkciji kuće Petikat, dok je za distribuciju zadužen Bonobostudio.

Program u kojemu će se prikazati jedan je od mnogih koji su, uslijed prebacivanja festivala iz fizičkog u online izdanje, uvršteni u Press&Industry selekciju kojoj pristup imaju samo pripadnici filmske industrije, a nizozemska publika imat će prilike pogledati pedesetak naslova u "javnom" programu.

U industrijskom djelu festivala održava se i koprodukcijski sajam Cinemart na kojem sudjeluje 28 projekata, među kojima i onaj debitantskog dugometražnog igranog filma Judite Gamulin, "Ostavi vrata otvorena".

Odabrani filmaši s projektima sudjeluju na platformi Pro Film Days, u sklopu kojeg će moći, između ostalog, imati jedan-na-jedan sastanke sa stručnim mentorima u Pro Hub programu.

Jedna od mentorica je i producentica i selektorica Festivala 25 FPS, Marina Kožul, koja od 2012. godine surađuje s festivalom u Rotterdamu kao savjetnica za kratkometražni film.

Tagovi: Filmski festival u Rotterdamu, Davor Sanvincenti, Judita Gamulin
PROČITAJ I OVO
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE