GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatski dizajneri u finalu za European Design Awards

Hrvatski dizajneri u finalu za European Design Awards
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.05.2021 / 18:23
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - S ukupno šest projekata hrvatski dizajnerski studiji Sonda, Size, Tumpić/Prenc i Clinica Studio u suradnji Vladimirom Končarom ušli su među finaliste Europskih nagrada za dizajn.

Laureati prestižnih European Design Awards znat će se na svečanoj dodjeli koja će se održati online 12. lipnja, izvijestilo je usrijedu Hrvatsko dizajnerskog društvo (HDD).

O finalistima i nagradama odlučuje međunarodni žiri - John L. Walters, Petra Černe Oven, Marko Golub, Julia Kahl, Mitja Kharshak, Ana Gea, Esen Karol, Jonathan Pierini i Freek Kroesbergen.

Europske nagrade za dizajn dodjeljuju se godišnje za izvrsna ostvarenja u području komunikacijskog dizajna, a od ostalih se nagrada razlikuju po tome što im žiri u pravilu ne čine profesionalni dizajneri, već kritičari i teoretičari dizajna, novinari te urednici dizajnerskih časopisa.

Riječ je o inicijativi koja od 2007. okuplja dizajnerske časopise iz cijele Europe, uz pokroviteljstvo Međunarodnog vijeća za dizajn Ico-D.

Studio Sonda finalist je u dvije kategorije - Serija plakata za rad 100% Free Covid Journey Posters, te u kategoriji Korporativna ilustracija za rad Berba.

Studio Size također se natječe u dvije kategorije, u kategoriji Pakiranje hrane i pića za ambalažu brašna Farina te u kategoriji Pakiranje alkoholnih pića za Vina VK.

U istoj kategoriji natječe se i Studio Tumpić/Prenc s radom Otkrivanje mikrokosmosa biodinamičkih vina, dok je Clinica Studio u suradnji s Vladimirom Končarom ušao u najuži izbor za nagradu u kategoriji Dizajn izložbi s projektom dizajna postava izložbe "Od imaginacije do animacije: Šest desetljeća Zagreb filma" u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

Iz HDD-a podsjećaju kako su na prošlogodišnjem izdanju EDAwards, hrvatski dizajneri postigli izniman uspjeh, osvojivši najveću nagradu, Best of Show (Studio Tumpić/Prenc za Gradske bazene Pula), dok su Flomaster i Hamper osvojili srebro i broncu u svojim kategorijama.

Tagovi: European Design Awards, Sonda, studio Size, studio Tumpić/Prenc, Clinica Studio, Vladimir Končar
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE