GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska poštanska banka sponzor HNK u Zagrebu za 2024.

Hrvatska poštanska banka sponzor HNK u Zagrebu za 2024.
SPONZORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2024 / 08:12
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska poštanska banka ponosni je sponzor Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu za 2024. godinu.

Ovim sponzorstvom središnje i najstarije kazališne institucije u Hrvatskoj unaprijeđena je dosadašnja podrška HPB-a hrvatskoj kulturi i promociji kulturnih sadržaja, čime je kazališna umjetnost u Hrvatskoj dobila još snažniji oslonac za sva buduća vrhunska ostvarenja pred domaćom i stranom publikom.

Tim povodom, Uprava HPB-a se odazvala pozivu Ive Hraste Sočo, intendantice HNK-a u Zagrebu na druženje i Operni gala koncert „Željko Lučić, solisti i Orkestar HNK-a“, pod dirigentskom palicom Piera Giorgia Morandia.

„Veliko mi je zadovoljstvo što je Hrvatska poštanska banka naša banka i sponzor Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, koji nas prati tijekom ove uzbudljive kazališne godine. Podrška razvoju i promociji kulture, kazališta i umjetnosti iznimno nam je važna te vjerujem kako će se naša suradnja i ubuduće dodatno razvijati na uzajamno zadovoljstvo“ izjavila je Iva Hraste Sočo, intendantica zagrebačkog HNK-a.

„Odgovornost HPB-a i uloga u zajednici u kojoj djelujemo, predstavljaju naš doprinos kvaliteti života u Hrvatskoj. Mnogim inicijativama i podrškom nastojimo biti prisutni i aktivni tamo gdje našim sugrađanima možemo pružiti najviše. Uvjeren sam kako suradnja Hrvatskog narodnog kazališta i Hrvatske poštanske banke daje novu vrijednost kulturi Grada Zagreba i Hrvatske i to nas čini ponosnima“, rekao je Marko Badurina, predsjednik Uprave HPB-a.

HPB je jedna od najznačajnijih institucija na hrvatskom bankarskom tržištu. Od početka 2020. HPB konzistentno i konstantno raste brže od tržišta što je potvrđeno i okrunjeno u 2023. godini ulaskom u Top 5 banaka po imovini, čime je ostvarila jedan od svojih srednjoročnih strateških ciljeva, dok je po povratu na kapital druga među velikim bankama u Hrvatskoj. Banka je snažno prisutna u svim hrvatskim regijama, usmjerena na izgradnju modernog bankarstva, inovacije za lakše poslovanje klijenata i benefite za njihova financijska rješenja i uspješno upravljanje novcem.

HPB se na tržištu izdvaja važnim iskoracima i jedinstvenim projektima. Neki od njih su značajno utjecali na domaće tržište, kao što je preuzimanje Sberbanke kojim se stabilizirao bankarski sektor u trenucima neizvjesnosti tijekom proljeća 2022. te je ove godine uspješno završila kompletno pripajanje preimenovane, sada već bivše Nove hrvatske banke. Temeljem strateške suradnje s Hrvatskom poštom, Banka je stvorila najveću poslovnu mrežu bankarskih usluga u Hrvatskoj, a prva je banka koja je značajno povećala kamatne stope na štednju građana što je do kraja 2023. rezultiralo s više od jedne milijarde eura novougovorenih depozita te tako svojim aktivnostima doprinijela suzbijanju inflacije u Hrvatskoj. Implementacijom ESG čimbenika u poslovanje, Banka ostvaruje održivost kroz zaštitu okoliša, socijalnu pravdu i ekonomsku stabilnost. Banci je 2021. dodijeljena nagrada HANFA-e za najbolje korporativno upravljanje u segmentu Službenog tržišta Zagrebačke burze, u 2022. je dobila nagradu Zagrebačke burze za Dionicu s najvećim porastom prometa, a 2023. nagradu za Dionicu s najvećim porastom cijene, PwC Priznanje za najveći napredak u izgradnji povjerenja javnosti te nagradu HRIO - indeks održivosti u kategoriji Upravljanje okolišem.

Za korporativno volontiranje HPB-u je 2023. uručeno posebno priznanje u kategoriji Poslovni sektor iz edicije Volonterskog Oskara u sklopu aktivnosti Volonterskog centra Zagreb. Iznimno važan segment društveno odgovornog poslovanja je i program edukacija 'HPB za financijsku pismenost' u sklopu kojeg su ostvarene i mnoge značajne suradnje: sa Zakladom Hrvatska za djecu u njihovoj kampanji '15 ti je godina već', sudjelovanje na Konferenciji financijske pismenosti Toni Milun 2.0 u Zagrebu, Splitu, Osijeku i Rijeci te s HGK s kojim, povodom Svjetskog i Europskog tjedna novca Banka tradicionalno doprinosi poboljšanju financijskog znanja, osobito djece i mladih.

'Stvaramo uvjete za bolji život u Hrvatskoj', misija je kojom HPB kontinuirano ističe svoje izuzetno mjesto u gospodarstvu i društvu, a suradnja s HNK u Zagrebu jedan je od istaknutijih primjera kojim pokazuje i važnu ulogu koju ostvaruje potporom hrvatskoj kulturi.

Temeljem svih dosadašnjih postignuća omogućen je odličan početak nove faze razvoja sada značajno ojačane i modernije hrvatske banke, koja u 2024. nastavlja realizirati strateške ciljeve uz snažnu potporu hrvatskom gospodarstvu i našim sugrađanima za još brži ekonomski rast i napredak zajednice.

Tagovi: HPB, HNK, BADURINA, IVA HRASTE SOČO
PROČITAJ I OVO
Preminuo komičar Bob Newhart
IN MEMORIAM
Preminuo komičar Bob Newhart
LOS ANGELES - Preminuo je komičar Bob Newhart, javlja CNN. Imao je 94 godine.
Proslava je proglašena najboljim filmom na 71. Pulskom filmskom festivalu
FESTIVALI
Proslava je proglašena najboljim filmom na 71. Pulskom filmskom festivalu
PULA - Velika zlatna arena za najbolji film 71. Pulskog filmskog festivala dodijeljena je u srijedu navečer filmu Proslava redatelja Brune Ankovića, nagrada Zlatna vrata Pule za najbolji hrvatski film po ocjeni publike dodijeljena je filmu Sveta obitelj redateljice Vlatke Vorkapić.
United Media i Nova TV bili su domaćini polufinalnog ocjenjivanja za Međunarodnu nagradu Emmy
DOGAĐAJI
United Media i Nova TV bili su domaćini polufinalnog ocjenjivanja za Međunarodnu nagradu Emmy
PULA - United Media, vodeća medijska tvrtka u jugoistočnoj Europi, u suradnji s Novom TV, bila je domaćin polufinalnog kruga žiriranja prestižne 'Međunarodne nagrade Emmy®'.
Bajkovita Villa Rose na Koločepu ugostila šibenskog slavuja Marka Škugora
VEČER POD ZVIJEZDAMA
Bajkovita Villa Rose na Koločepu ugostila šibenskog slavuja Marka Škugora
KOLOČEP - Uz tišinu zalazećeg sunca, šum morskih valova i vrhunsku à la carte ponudu, gostima bajkovite Ville Rose na otoku Koločepu proteklog je vikenda zapjevao omiljeni šibenski slavuj Marko Škugor.
Od danas je u prodaji kultni album Bitanga i princeza Bijelog dugmeta
DISKOGRAFIJA
Od danas je u prodaji kultni album Bitanga i princeza Bijelog dugmeta
ZAGREB - Croatia Records predstavljena novu, dosad nečuvenu i neviđenu verziju albuma "Bitanga i princeza" i to s originalnim cenzuriranim omotom Dragana S. Stefanovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE