GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HNK u Zagrebu počinje sa serijom koncertnih večeri

HNK u Zagrebu počinje sa serijom koncertnih večeri
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2021 / 10:54
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu u veljači počinje sa serijom koncerata koji će biti otvoreni za gledatelje u kazalištu ali i online na službenoj stranici kazališta, a prva dva koncerta, u programu 2. i 3. veljače, bit će dostupna svima bez naplate.

Ovim koncertima HNK u Zagrebu na svojim službenim stranicama www.hnk.hr počinje seriju glazbenih večeri s prijenosima uživo (live streaming), stoji u najavi. Time će najljepše operne arije u izvođenju opernih solista HNK u Zagrebu kao i koncertne izvedbe orkestra Opere doći i u domove naše publike, dodaje se.

Prvi koncert održat će se 2. veljače – "Glazbeno putovanje Europom", u izvedbi opernih solista Dubravke Šeparović Mušović, Valentine Fijačko Kobić i Tomislava Mužeka uz klavirsku pratnju Helene Borović.

Na programu su arije iz opera Charlesa Gounoda, Julesa Masseneta, Georgesa Bizeta, Giacoma Puccinija, Manuela de Falle, Emmericha Kálmána i Franza Lehára.

Dan poslije, u srijedu 3. veljače, održat će se koncert pod nazivom "Broj 5 u glazbi: Schumann i Lisinski".

Orkestar Opere HNK u Zagrebu izvest će Schumannov klavirski kvintet u Es-duru, op. 44 koji se smatra jednom od njegovih najboljih skladbi uopće te remek djelom komorne glazbe 19. stoljeća. Solistica Opere Ivana Lazar izvest će Pet popijevki Vatroslava Lisinskog, Prosjak, Tuga, Dvije ptice, Ribar, U daljini.

Prva serija koncerata bit će dostupna svima bez naplate.

Tagovi: Hrvatsko narodno kazalište, Dubravka Šeparović Mušović, Valentin Fijačko Kobić, Tomislav Mužek, Helena Borović
PROČITAJ I OVO
Počinje 5. VukovART festival
FESTIVALI
Počinje 5. VukovART festival
VUKOVAR - Od 15. svibnja do 15. lipnja u Vukovaru se održava peti street art festival VukovART pod sloganom "Uplovi u luku", najavljeno je u petak na konferenciji za novinare organizatora festivala.
Killers potvrdili svoj nastup na INmusicu iduće godine
POTVRDA
Killers potvrdili svoj nastup na INmusicu iduće godine
ZAGREB - Američka rock grupa The Killers potvrdila je svoj dolazak na odgođeno izdanje INmusic festivala najavljeno za lipanj 2022. godine, što će biti njihov premijerni nastup u Hrvatskoj
Hrvatsko društvo filmskih kritičara pokreće portal Zona filma
PROJEKTI
Hrvatsko društvo filmskih kritičara pokreće portal Zona filma

ZAGREB - Hrvatsko društvo filmskih kritičara predstavlja svoj novi projekt "Strujanja".

Festival europske kratke priče od 6. do 11. lipnja
DOGAĐAJI
Festival europske kratke priče od 6. do 11. lipnja
ZAGREB - Dvadeseti Festival europske kratke priče održat će se od 6. do 11. lipnja dijelom online, a dijelom uživo u Zagrebu, te na Visu i Hvaru na temu "Otoci", o kojoj će s domaćim autorima i autoricama razgovarati američki gosti Paul Auster, Siri Hustvedt, Lydia Davis i Lorrie Moore.
Za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika 2,5 milijuna kuna
POTPORE
Za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika 2,5 milijuna kuna
ZAGREB - Ministarstvo kulture i medija objavilo je rezultate Javnog poziva za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021. godini, kojim je za 183 programa odobreno više od 2,5 milijuna kuna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE