GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grammyji dodali nove kategorije uključujući za najbolju glazbu za videoigre

Grammyji dodali nove kategorije uključujući za najbolju glazbu za videoigre
KATEGORIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2022 / 08:53
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Dodjela nagrada Grammy u 2023. donijet će nova priznanja, uključujući nagradu za najbolju glazbenu podlogu za video igricu i tekstopisca godine, objavila je u četvrtak Akademija za diskografsku umjetnost i znanost.

U najvažnijoj promjeni nagrada za kantautora godine neće biti otvorena za izvođače, već će se usredotočiti na tekstopisce koji često dobivaju malo priznanja za svoje doprinose, a godinama lobiraju za takvo prilagođavanje prestižne glazbene nagrade.

Umjetnici će također moći prijaviti svoje radove za najbolju alternativnu glazbenu izvedbu, najbolju Americana izvedbu i najbolji album izgovorene poezije, polje koje će sada biti odvojeno od kategorije audioknjiga.

Akademija će također dodijeliti nagradu za posebne zasluge, koju će izabrati odbor, za najbolju pjesmu za društvene promjene, koja će nastojati istaknuti pjesme "koje se bave trenutnim društvenim problemom i promiču razumijevanje, izgradnju mira i empatiju".

Promjene su uslijedile nakon nekoliko godina preispitivanja kategorija Grammyija kao odgovor akademije na kritike da njezini odabiri nagrada nisu uključivi i da ne odražavaju evoluciju u glazbenoj industriji.

"Tako smo uzbuđeni što možemo odati počast ovim raznolikim zajednicama glazbenih stvaratelja kroz novoustanovljene nagrade i promjene i nastaviti njegovati okruženje koje potiče promjenu, napredak i suradnju", rekao je Harvey Mason Jr., izvršni direktor akademije, u izjavi.

Godine 2020. institucija sa sjedištem u Los Angelesu napravila je brojne izmjene naziva kategorija, uključujući promjenu kontroverznog "urbanog suvremenog" u "progresivni R&B".

Taj je potez uslijedio usred rastuće zabrinutosti u glazbenoj industriji da je "urbano" previše općeniti pojam da bi obuhvatio žanrove uključujući hip-hop i R&B koje je počeo obuhvaćati, te da ne uvažava inovacije crnačkih glazbenika.

Tagovi: Grammy, Akademija za diskografsku umjetnost i znanost
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE