GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grad Zagreb dobiva suvlasništvo u klubu Jabuka

Grad Zagreb dobiva suvlasništvo u klubu Jabuka
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2020 / 17:09
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB – Zagrebačke gradske vlasti u srpnju su ponudile 30.000 kuna za otkup udjela udruge Glazbeno scenski klub (GSK) Jabuka u likvidaciji, suvlasnika kultnog zagrebačkog kluba, no tek nakon uplate će uslijediti dioba kupovnine, podmirenje troškova i zaključenje stečaja GSK-a Jabuka.

Kako se navodi u izvješću stečajnog upravitelja, početna cijena za otkup 1/11 poslovnog udjela udruge u klubu Jabuka na javnom pozivu iznosila je 13.112 kuna. Ističe se da je jedini ponuditelj bio ”Republika Hrvatska, Grad Zagreb, Gradonačelnik” čija je ponuda bila prihvaćena te je bio pozvan da nakon toga uplati kupovninu u cijelosti u roku osam dana.

No, prema zadnjem izvješću stečajnog upravitelja, to još u rujnu nije bilo učinjeno.

”Nema prijedloga za diobu sredstava do uplate kupovnine”, navodi se u izvješću stečajnog upravitelja.

Trgovački sud u Osijeku otvorio je stečajni postupak nad stečajnom masom iza udruge Glazbeno scenski klub (GSK) Jabuka u likvidaciji u ožujku prošle godine nakon čega je bilo zakazano ročište na ispitivanje tražbine vjerovnika.

Sudskom odlukom bilo je određeno i da se rješenje o tom stečaju upiše u sudski registar na poslovnim udjelima u društvu Glazbeni klub Jabuka koji upravlja tim klubom.

Kako se navodi u sudskoj odluci, udruga GSK Jabuka sama je predložila pokretanje stečaja navodeći da je rješenjem zagrebačkih vlasti krajem 2017. utvrđen njezin prestanak djelatnosti.

No, u postupku likvidacije udruge utvrđeno je da je ona vlasnik 1/11 poslovnog udjela u Glazbenom klubu Jabuka, koji je iz ranijih razdoblja imao zadržanu dobit od nešto manje od 350.000 kuna.

Utvrđeno je i da taj udjel nije dovoljan za podmirenje dugova GSK Jabuke od koje je Grad Zagreb potraživao više od 140.000 kuna na temelju ”naknade za korištenje prostora na Jabukovcu 28 bez valjanog pravnog osnova”.

Upravo je spor voditelja ”Jabuke” sa zagrebačkim gradskim vlastima i gradonačelnikom Milanom Bandićem oko prostora i terase zadnjih nekoliko godina obilježio djelovanje tog zagrebačkog kultnog kluba, koji je otvorio svoja vrata 1968. da bi tijekom osamdesetih godina prošlog stoljeća postao omiljeni klub zagrebačkih rokera, pankera, darkera i drugih ”alternativnih” skupina.

Tagovi: Grad Zagreb, klub Jabuka, Glazbeno scenski klub Jabuka u likvidaciji, GSK Jabuka, Milan Bandić
PROČITAJ I OVO
Gabi Novak nagrada za životno djelo Elle Style Awards
PRIZNANJA
Gabi Novak nagrada za životno djelo Elle Style Awards
ZAGREB - Gabi Novak, Jadranka Sloković, Nika Turković, Marija Kulušić, Klisab, Monika Zubović (Seadro), Inicijativa #spasime na čelu s Jelenom Veljačom, Glorija Lizde, Maria Burić, Yvonne te Studio Up dobitnici su ovogodišnjih nagrada za najveća dostignuća na području mode, dizajna i kulture – Elle Style Awards.
MDC: Većina muzeja ima pad posjećenosti i gubitke u prihodima
MUZEJI
MDC: Većina muzeja ima pad posjećenosti i gubitke u prihodima
ZAGREB - Muzejski dokumentacijski centar (MDC) proveo je online istraživanje o utjecaju pandemije na hrvatske muzeje, po kojem gotovo dvije trećine, 74 posto ispitanih bilježi pad broja posjetitelja od 50 do 100 posto, a 63 posto ispitanih imaju gubitke u vlastitim prihodima veće od 50 posto.
Poljski filmovi na Trećem programu HRT-a
CIKLUS
Poljski filmovi na Trećem programu HRT-a

VARŠAVA - Ciklus poljskih filmova "Idemo na poljski film" prikazat će se od 7. do 12. prosinca 2020. godine na Trećem programu Hrvatske televizije, sa šest filmova kinematografije nagrađivane i priznate u svijetu.

Davor Marijan u novoj knjizi: U izvorima nema uporišta za tvrdnju da je Bosanska Posavina izdana
KNJIGE
Davor Marijan u novoj knjizi: U izvorima nema uporišta za tvrdnju da je Bosanska Posavina izdana
ZAGREB - Knjigu povjesničara Davora Marijana "Rat za Bosansku Posavinu 1992. godine" u kojoj analizira borbe vođene od lipnja do listopada 1992. godine u zapadnom dijelu Bosanske Posavine te kontroverze vezane uz gubitak toga područja objavio je Hrvatski institut za povijest.
Objavljen novi roman Zorana Ferića
ROMANI
Objavljen novi roman Zorana Ferića
ZAGREB - U izdanju V.B.Z.-a objavljen je novi roman nagrađivanog književnika Zorana Ferića, "Putujuće kazalište", impozantna obiteljska saga u kojoj, zahvaćajući u autobiografsko i dokumentarno, ispisuje društvenu, političku i ekonomsku kroniku hrvatske povijesti 20. stoljeća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE