GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glazbeni streamovi na Facebooku i YouTubeu kao zamjena za koncerte

Glazbeni streamovi na Facebooku i YouTubeu kao zamjena za koncerte
UTJEŠNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2020 / 11:01
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Nema koncerata, nema klubova, nema partija, festivala. Tko želi vidjeti nove glazbene izvedbe, mora online, osim ako nema sreću prisustvovati nekom privatnom ili koncertu na ulici.

Jedina su alternativa glazbeni streamovi kojih je na Facebooku, YouTubeu, Twitchu i drugim mrežama svaki dan sve više. Na Instagramu je količina streamova u ožujku, za vrijeme prvog lockdowna, tako porasla 70 posto.

Streama se iz dnevnih boravaka, zatvorenih klubova, produciraju se cijeli koncerti za imaginarnu publiku. Streamalo se ovog tjedna i iz Zagreba.

Za projekt Soundtrack Croatia iza Umjetničkog paviljona nastupio je britanski DJ i producent Tronik Youth (pravim imenom Neil Parnell), vjerojatno posljednji inozemni DJ koji je prije nešto više od mjesec dana nastupio u Hrvatskoj kao gost kolektiva Loše društvo.

Troniku se Loše društvo, kao i Zagreb, svidjeli, pa je napravio i ovaj set iz centra grada. Snimka se emitirala uživo na Facebooku, no i dalje se može naći na YouTube kanalu Soundtrack Croatia. Panoramski kadrovi Zagreba i detalji Tronika za DJ pultom začinjeni su zanimljivim retro vizualnim efektima. Tronik Youth je, inače, vlasnik izdavačke kuće Nein Records, čiji žanrovski smjer opisuje riječima "techno, but not techno".

Ovo mu je, kaže, bilo prvi put u životu da je DJ-ao pored fontane. Soundtrack Croatia je projekt RatCata i produkcijske kuće Black Orange, uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Spaja elektroničku glazbu i popularne turističke lokacije, pa na njihovom YouTubeu možete naći i ostala izdanja serijala: dosad se streamalo iz Nacionalnog parka Krka, sa svjetionika Mulo, s Kornata i s Biokovo Skywalka, a u postprodukciji je i epizoda snimljena kod Spomenika revolucije narodu Moslavine u Podgariću. Ovakvi streamovi solidna su utjeha za nemogućnost putovanja i slušanja glazbe uživo.

Tagovi: Facebook, YouTube, streaming, Black Orange, Tronik Youth, Soundtrack Croatia
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE