GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gelo i Diklić odvrtili poznate zagrebačke hitove (VIDEO)

Gelo i Diklić odvrtili poznate zagrebačke hitove (VIDEO)
ONLINE KONCERT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2020 / 21:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ante Gelo večeras je u online svirki "Hrvatska pjeva" ugostio legendarnog zagrebačkog dečka Dragu Diklića.

Jedan je od najvećih umjetnika zabavne glazbe, njegove pjesme poput ‘Još samo večeras’, ‘Opet si plakala’ ili ‘Zagreb je najljepši grad’ odavno su dio glazbene povijesti.

Ponosni autor tih pjesama je Drago Diklić Fiko koji je svoj život posvetio glazbi.

Upravo on je večeras bio u gostima kod svog prijatelja i suradnika Ante Gela - dvojac se prisjetio zajedničkih anegdota od svirki na legendarnoj terasi opatijskog hotela Kvarner pa do one posljednje u dupko punoj zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski u kojoj su se družili u studenome prošle godine. Taj će koncert uskoro biti emitiran i na HRT-u, a sprema se i poseban DVD.

- Gelo je puno, puno mlađi od mene, ali moram istaknuti da je oplemenio moje brojne koncerte posljednjih godina - rekao je Diklić.

Dragec je doista živim legenda jer se skladateljskim radom počeo baviti još 1963. a skladbe iz tog razdoblja "Još samo večeras" i "Oprosti volim te", za koje dobiva nagrade na festivalima "Zagreb 63" i "Opatija 63", postaju jedne od najpopularnijih zabavnih melodija tog vremena. Slušaju se i danas.

Mnoge skladbe (osim dviju navedenih) "Nitko na svijetu", "Gde si sad moj prijatel", "Najlepša je domaća reč", "Domovino moja lijepa", "Zagreb je najljepši grad", "Vse kaj vu sercu mi leži", "Zagorje moje tak imam te rad", "Opet si plakala" i mnoge druge, koje gotovo svakodnevno slušamo na radio postajama, postale su trajna vrijednost hrvatske glazbe i priznata Hrvatska glazbena baština. Kao vokalni solist i glazbenik nastupao je na gotovo svim domaćim festivalima zabavne i jazz glazbe i dobio mnoga priznanja i nagrade.

Tagovi: Ante Gelo, Drago Diklić, Zagrebački festival
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE