GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Film Sigurno mjesto Jurja Lerotića na festivalu u New Yorku

Film Sigurno mjesto Jurja Lerotića na festivalu u New Yorku
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2023 / 12:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nagrađivani hrvatski film "Sigurno mjesto" Jurja Lerotića prikazuje se u travnju u okviru festivala New directors/new films festival koji je osnovao jedan od najvećih i najutjecajnijih muzeja suvremene umjetnosti na svijetu - MoMa, u suradnji s Lincoln Centrom.

Projekcije će se održati 6. travnja u Walter Reade Theateru u američkom centru za prezentaciju filmske umjetnosti Lincoln Center te 7. travnja u Muzeju moderne umjetnosti (MoMa), a Lerotić će ga u New Yorku osobno predstaviti i razgovarati s publikom, najavljeno je.

Festival New directors / new films festival prikazuje filmove redatelja u usponu i od prvog izdanja 1972. godine, njujorškoj publici otkrio je filmove Wima Wendersa, Agnieszke Holland, Wong Kar-Waija, Pedra Almodóvara, Michaela Hanekea, Chantal Ackerman i drugih.

Većina autora prikazanih na festivalu postali su kasnije poznati, a iako nije natjecateljskog karaktera izuzetno je selektivan i tijekom dva tjedna prikazuje manje od 30 filmova iz godišnje svjetske produkcije.

Ovogodišnje igrane filmove su selektirali su La Frances Hui (kustosica na odsjeku za film, MoMa), Florence Almozini (direktorica programa Lincoln Center), Rajendra Roy (kustos za film, MoMa), Josh Siegel (Moma), Dan Sullivan (Lincoln Center) te Tyler Wilson (Lincoln Center).

"Sigurno mjesto" opisan je kao film koji je "mudro izbjegavajući dijagnozu ili psihološku motivaciju, uglavnom naturalistički prikaz krize mentalnog zdravlja koja povremeno, kao u snu, proviruje preko tanke linije koja razdvaja život i smrt".

Utemeljen na osobnom iskustvu redatelja, koji igra i glavnu ulogu, do sada je dobio 14 nagrada i bio prikazan na više od 30 festivala u Europi i Americi. Glavne uloge imaju još Snježana Sinovčić Šiškov i Goran Marković.

Nastao je u produkciji tvrtke Pipser, a hrvatski koproducenti su Zelena zraka.

Tagovi: Sigurno mjesto, Juraj Lerotić, Oscar, Goran Marković, Snježana Sinovčić Šiškov
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE