GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Film Otac Srdana Golubovića od 1. siječnja na platformi Kino Europa Online

Film Otac Srdana Golubovića od 1. siječnja na platformi Kino Europa Online
FILMOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.12.2020 / 12:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Višestruko nagrađivani film "Otac" redatelja Srdana Golubovića nakon niza međunarodnih festivala i kino distribucije od 1. siječnja 2021. godine dostupan je i online na platformi Kino Europa Online.

Najnovije ostvarenje jednog od najvažnijih suvremenih srpskih filmskih autora temelji se na stvarnom događaju, a slijedi priču o nezaposlenom nadničaru koji, nakon što mu socijalna služba oduzme djecu, napušta svoje malo selo na jugu Srbije i pješice kreće na put prema Beogradu gdje planira svoj slučaj iznijeti samome ministru.

Svoju svjetsku premijeru film je imao u programu Panorama Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu gdje je osvojio nagradu publike i nagradu Ekumenskog žirija, da bi potom bio prikazan na brojnim svjetskim festivalima i ovjenčan nizom nagrada, između ostalog nagradom publike Zlatna vrata na Pulskom filmskom festivalu, i to kao prvi film u povijesti tog festivala ocijenjen s prosječnom ocjenom publike 5.0.
U naslovnoj ulozi oca koji od gubitnika s društvene margine postaje junakom našega doba impresivnu glumačku interpretaciju ostvario je Goran Bogdan, za koju je nominiran za nagradu Europske filmske akademije (EFA) u kategoriji najboljeg europskog glumca, čime je postao prvi hrvatski glumac nominiran za tu prestižnu nagradu.

Uz Gorana Bogdana, glavne uloge tumače Boris Isaković, Nada Šargin i Milica Janevski, a scenarij zajednički potpisuju Srdan Golubović i hrvatski redatelj i scenarist Ognjen Sviličić. Film je nastao u koprodukciji čak šest zemalja – Srbije, Francuske, Njemačke, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a hrvatski su producenti Lana Matić i Boris T. Matić iz Propeler Filma. Film je, između ostaloga, sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Eurimagesa.

Tagovi: Srdan Golubović, Goran Bogdan, Boris Isaković, Nada Šargin, Festival Mediteranskog filma u Montpellieru
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE