GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Film Otac od 19. studenog u hrvatskoj kinodistribuciji

Film Otac od 19. studenog u hrvatskoj kinodistribuciji
KINEMATOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2020 / 13:40
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Film "Otac", nagrađivana manjinska hrvatska koprodukcija, u režiji Srdana Golubovića, od 19. studenog kreće u kinodistribuciju diljem Hrvatske.

U naslovnoj ulozi oca, koji pješice kreće na put kako bi vratio djecu koju mu je oduzela socijalna služba, hrvatski je glumac Goran Bogdan, kojega je Europska filmska akademija nedavno nominirala za Europske filmske nagrade u kategoriji Najboljeg europskog glumca.

Radnja filma, utemeljena na stvarnom događaju, prati siromašnog nadničara koji pokušava svojoj obitelji osigurati normalan život, no unatoč svom trudu korumpirana socijalna služba oduzme mu djecu. Kako bi iznio svoj slučaj ministru, on napušta svoje malo selo na jugu Srbije i pješice kreće prema Beogradu.

Premijerno je prikazan u programu Panorama ovogodišnjeg Berlinalea, osvojivši Nagradu publike i Nagradu Ekumenskog žirija, a publika ga je nagradila i na Pulskom filmskom festivalu, kao prvi film u povijesti tog festivala ocijenjen prosječnom ocjenom 5,0.

Glume još Boris Isaković, Milica Janevski, Nada Šargin, Muharem Hamzić i Ajla Šantić, a uz Golubovića scenarij potpisuje hrvatski redatelj i scenarist Ognjen Sviličić.

Film je koprodukcija čak šest zemalja, Srbije, Francuske, Njemačke, Hrvatske (Propeler Film), Slovenije i BIH, a sufinanciran je, među ostalim, sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Eurimagesa.

Film će se prikazivati u Zagrebu (kino Tuškanac, kino Metropolis, Kinoteka, Cinestar Branimir, Cinestar Kaptol Boutique), Splitu (kino Karaman), Rijeci (Art-kino), Dubrovniku, Đakovu, Osijeku, Varaždinu, te kasnije još u Metkoviću, Rovinju, Puli i Taboru.

Tagovi: film Otac, Goran Bogdan, Boris Isaković, Nada Šargin, Ognjen Sviličić, Srdan Golubović, Berlinale
PROČITAJ I OVO
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE