GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Film Nun of Your Business nagrađen na Festivalu europskog filma Palić

Film Nun of Your Business nagrađen na Festivalu europskog filma Palić
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2021 / 11:50
Autor: SEEbiz/h
ZAGREB - Dugometražni dokumentarni film "Nun of Your Business" Ivane Marinić Kragić proglašen je najboljim u sklopu natjecateljskog programa Paralele i susreti Festivala europskog filma Palić, održanog u srpnju u Srbiji.

Film, koji prati dvije mlade časne sestre koje se zaljubljuju na katoličkom okupljanju u Zagrebu, svjetsku je premijeru imao na prošlogodišnjem ZagrebDoxu, na kojem je osvojio nagradu publike, podsjeća u svojoj objavi HAVC.

U filmu se pojavljuju Maruška Aras, Mia Anočić Valentić, Iva Mihalić, Ana Maras Harmander, Sanja Milardović, Jadranka Elezović, Asja Jovanović i Vlasta Ramljak.

Scenarij potpisuju Ivana Vuković i Ivana Marinić Kragić, koja je ujedno i redateljica, producentica te direktorica fotografije.

Nastaje u produkciji hrvatske kuće Marinis Media i koprodukciji srpskog Set Sails Filma, a u svibnju ove godine nagrađen je i na losanđeleskom SEEfestu.

Nakon prikazivanja u Srbiji i nagrade, Nun of Your Business nastavlja svoj put po svjetskim filmskim festivalima, najavljeno je.

Ovogodišnje, 28. izdanje Festivala europskog filma Palić, održano je od 17. do 23. srpnja na Paliću i u Subotici, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica.

Tijekom predfestivalskog programa i središnjeg dijela manifestacije publici je predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Europe, u 15 različitih selekcija i programskih cjelina, a među njima i pet naslova iz Hrvatske.

Tagovi: Ivana Marinić Kragić , film, dokumentarac, nagrada, Palić, fesival filma, Srbija
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE