GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Film Nevena Hitreca Povuci-potegni stiže u kina diljem Hrvatske

Film Nevena Hitreca Povuci-potegni stiže u kina diljem Hrvatske
KINEMATOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.10.2020 / 11:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nagrađeni dugometražni dokumentarni film "Povuci-potegni" redatelja i scenarista Nevena Hitreca od četvrtka 5. studenog kreće u prikazivanje u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku, a nakon toga i u drugim kinima širom Hrvatske. Na nekim od projekcija gostovat će dio filmske ekipe.

Na filmskom festivalu Jugoistočne Europe SEE u Parizu film "Povuci-potegni" osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film, a u međuvremenu je prikazan u programima ovogodišnjih izdanja Mediteran Film Festivala i ZagrebDoxa gdje je imao i svoju hrvatsku premijeru.

Priča je to koja u središtu ima jednu obitelj, devetogodišnje dijete i loš obrazovni sustav. Dječji radni stol tako postaje pozornica za tragikomičnu obiteljsku dramu. Tko će prvi puknuti pod bremenom "znanja"? Brižni roditelji ili njihovo samoživo dijete?

Od 5. studenog film je na programu Kinoteke Zagreb, Kina Karaman u Splitu, te dubrovačke dvorane Visia, a potom slijede projekcije u Art kino Rijeka (10. studenoga), Kino Urania Osijek (11. studenoga), Kino Valli Pula (13. studenoga), Kino Gaj Varaždin (13. studenoga), Centar za kulturu Korčula (28. studenoga) i u kinu Pučkog otvorenog učilišta Rovinj (30. studenoga) te u sklopu revije dokumentarnog filma Fibula u Sisku (27.-28. studenoga). Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu 'Povuci-potegni' redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.

Tagovi: Neven Hitrec, Povuci-potegni, Mediteran Film Festival, ZagrebDox
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE