GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Film Mater Jure Pavlovića od četvrtka u kinima

Film Mater Jure Pavlovića od četvrtka u kinima
DISTRIBUCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2020 / 13:49
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nagrađivani film “Mater” redatelja i scenarista Jure Pavlovića od četvrtka, 10. rujna dolazi na redovni repertoar kina Cinestar, Cineplexx i drugih kina diljem Hrvatske, a na nekim projekcijama gostovat će dio filmske ekipe.

U fokusu tog Pavlovićevog dugometražnog prvijenca je žena (glumi je Daria Lorenci - Flatz) koja privremeno napušta obitelj u Njemačkoj i vraća se u rodni kraj kako bi brinula o bolesnoj majci (Neva Rošić).

Unatoč bolesti majka ne gubi svoju autoritativnu narav i njih dvije zapliću se u mrežu međusobnog zamjeranja i traumatične prošlosti od kojih se teško može pobjeći.

Film je sniman u neretvanskom kraju i u njemu se pojavljuje niz naturščika, što mu daje dozu autentičnosti u prikazu mentaliteta i situacija tipičnih za ove prostore.

Na Pulskom filmskom festivalu osvojio je tri Zlatne Arene, Daria Lorenci - Flatz za najbolju žensku ulogu, Martin Semenčić za oblikovanje zvuka i Jana Plećaš za kameru, dok je redatelj Jure Pavlović dobio nagradu “Breza” za najboljeg debitanta.

Kako se ističe u najavi kino distribucije, film je već odlično prihvatila domaća publika - u dvadesetak ljetnih kina na Jadranu dosad ga je vidjelo više od tri tisuće gledatelja.

Svjetsku premijeru imao je prošle godine na Filmskom festivalu u Tallinu, potom je prikazan na Beogradskom FEST-u gdje je nagrađen kao najbolji film regije, a na prestižnom filmskom festivalu u sicilijanskoj Taormini Daria Lorenci - Flatz nagrađena je kao najbolja glumica.

Hrvatska premijera održana je ljetos na Festivalu mediteranskog filma Split, a zagrebačka na Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Gostovanje dijela ekipe filma na projekcijama najavljeno je za 10. rujna u Kinu Samobor, 11. rujna u Ogulinu (Four River Festival), 16. rujna u riječkom Art kinu Croatia.

Tagovi: film Mater, Jure Pavlović, Daria Lorenci-Flatz, Neva Rošić, Vera Zima, Dnevnik Diane Budisavljević, Alma Prica, Dana Budisavljević, Taormina film Festival
PROČITAJ I OVO
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE