GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Film Igora Bezinovića i Ivane Pipal nagrađen u Mariboru (VIDEO)

Film Igora Bezinovića i Ivane Pipal nagrađen u Mariboru (VIDEO)
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2020 / 10:58
Autor: SEEbiz
MARIBOR - Film "Mikrokazeta - najmanja kazeta koju sam ikad vidio", kratkometražna hrvatsko-srpska koprodukcija Igora Bezinovića i Ivane Pipal, osvojila je na festivalu StopTrik u Mariboru veliku nagradu publike i nagradu studentskog žirija u natjecateljskom programu Borderlands.

Studentski žiri istaknuo je u svom obrazloženju da ih je taj hibrid filmskih žanrova očarao lakoćom, izravnošću i humorom. Radnja filma fokusira se na čovjeka koji slučajno pronalazi mikrokazetu na hrpama smeća velikog odlagališta otpada na otoku Lošinju

"Detaljnim istraživanjem odbačenog predmeta odajemo počast slučajnosti i mašti", napominje se o filmu u kojemu igraju Đorđe Branković i Petra Zlonoga.

Uz taj film, na istom se festivalu prikazalo još nekoliko hrvatskih naslova, "Kula" Sunčane Brkulj (produkcija: Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu) u natjecateljskom programu te "Daniil Ivanoviču, slobodan si" Petre Zlonoge (produkcija: Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu) i "Kolač" Daniela Šuljića (produkcija: Zagreb Film) kao dio posebne retrospektive.

"Balada o fruli i ogrlici" Martina Babića (produkcija: Jaka produkcija) prikazala se u sklopu međunarodnog programa za mlade Svjetskog festivala animiranog filma – Animafest Zagreb kojeg je kurirala Matea Milić, producentica Animafesta.

Festival StopTrik je posvećen filmovima rađenim u tehnici stop animacije i ima dvije kategorije: međunarodno stop motion natjecanje i natjecanje Borderlands u kojem se prikazuju hibridni filmovi.

Održava se u Mariboru i Lodzu – mariborsko izdanje održano je od 8. do 11. listopada, a izdanje Poljskoj planirano je za 6. do 8. studenog.

Zbog aktualne situacije, nagrade je ove godine dodjeljivao samo studentski žiri i publika.

Tagovi: Igor Bezinović, Ivana Pipal, StopTrik, Mikrokazeta - najmanja kazeta koju sam ikad vidio
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE