GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Filip Fak novi ravnatelj Opere riječkoga HNK

Filip Fak novi ravnatelj Opere riječkoga HNK
IMENOVANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.03.2021 / 16:19
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na sjednici Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci imenovan je pijanist i skladatelj Filip Fak za ravnatelja Opere i time je kompletiran ravnateljski tim riječkoga HNK u sljedeće četiri godine.

Kazališno vijeće potvrdilo je Faka za ravnatelja na prijedlog intendanta Marina Blaževića. Uz njega, u ravnateljskom timu su ravnateljica Hrvatske drame Renata Carola Gatica, ravnateljica Baleta Maša Kolar i ravnatelj Talijanske drame Giulio Settimo. Uz poslovnu ravnateljicu Martinu Radelju, najuži krug suradnika intendanta Marina Blaževića čine i Alan Vukelić koji će upravljati Tehnikom, te upraviteljica Promidžbe, marketinga i prodaje Ana Miljanović, doznaje se iz HNK.

Filip Fak je pijanist i skladatelj rođen 1983. godine u Rijeci. Profesor je na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu i solo pijanist Zagrebačke filharmonije, a trenutno obnaša i dužnost predsjednika Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekao je u rodnom gradu na Muzičkoj školi Ivana Matetića Ronjgova. Studij klavira završava na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a usavršava se na Scholi Cantorum u Parizu čijim završetkom stječe Diplome de Concert s najvišim ocjenama.

Nastupao je kao solist i komorni muzičar u gotovo svim važnijim hrvatskim kulturnim centrima te u desetak europskih zemalja, SAD-u, Meksiku i Kini. Kao solist s orkestrom nastupio je s najuglednijim hrvatskim orkestrima i ansamblima pod dirigentskom palicom renomiranih dirigenata. Osim nastupa uz orkestre, održao je niz zapaženih recitala i komornih nastupa u suradnji s istaknutim solistima i ansamblima. Posebnu pozornost u svom solističkom programu posvećuje izvedbama suvremenih autora.

Objavio je više nosača zvuka i snimao za arhivu Hrvatskog radija.

Koautor je komorne verzije Bizetove opere Carmen, na kojoj je radio u ulozi muzičkog redatelja u produkciji HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Dugogodišnji je honorarni član ansambla Cantus i Simfonijskog orkestra HRT-a. Također, suosnivač je Riječkog klavirskog trija, s kojim je ostvario, između ostalog i uspješnu koncertnu turneju u NR Kini.

Od nagrada koje je osvojio ističu se nagrade Darko Lukić, Nagrada Grada Samobora, prva i posebna nagrada na natjecanju Ivan Zajc, Grand Prix Lions cluba, te posebna nagrada EPTA-e, dok je za uspjehe tijekom studija primio i Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Među organizacijskim i rukovodećim aktivnostima koje je dosad obavljao je funkcija umjetničkog voditelja koncertnog ciklusa Virtuoso u Hrvatskom glazbenom zavodu, dužnost zamjenika pročelnika na katedri Muzičke akademije za klavir, čembalo i orgulje, član je Vijeća akademije te više povjerenstava i radnih skupina pri Akademiji i strukovnim udrugama.

Tagovi: Filip Fak, Opera riječkoga HNK, Marin Blažević, Renata Carola Gatica, Maša Kolar
PROČITAJ I OVO
Osnovana MUZZA, Udruga za popularizaciju znanosti, tehnologije, kulture, edukacije i održivog razvoja
UDRUGE
Osnovana MUZZA, Udruga za popularizaciju znanosti, tehnologije, kulture, edukacije i održivog razvoja
ZAGREB - Osnivači smatraju da je jedina istinska moć – znanje. Glavna je misija udruge MUZZA približiti im znanost i tehnologiju na interaktivan i pristupačan način.
Kazalište Hotel Bulić: Hedda Gabler
TEATAR
Kazalište Hotel Bulić: Hedda Gabler
ZAGREB - U ponedjeljak 26. travnja u 20 sati Kulturnom centru Travno, na rasporedu je premijera predstave Hedda Gabler u režiji Senke Bulić.
Glas poduzetnika od Vlade i Stožera traži brzi plan za spas event industrije
EVENT INDUSTRIJA
Glas poduzetnika od Vlade i Stožera traži brzi plan za spas event industrije
ZAGREB - Event industrija od Vlade i Nacionalnog stožera civilne zaštite traži hitan plan otvaranja te industrije, priopćeno je u četvrtak iz Udruge Glas poduzetnika, iz koje iznose i nekoliko prijedloga za opstanak event industrije koja je najteže pogođena pandemijom covida.
Lauba: Mladi umjetnik Teo Kiš predstavlja se na izložbi Dvije strane
IZLOŽBE
Lauba: Mladi umjetnik Teo Kiš predstavlja se na izložbi Dvije strane
ZAGREB - Mladi umjetnik Teo Kiš predstavlja se u zagrebačkoj galeriji Lauba na izložbi "Dvije strane", koja se otvara u četvrtak, 15. travnja.
MSU: Izložba posvećena Većeslavu Holjevcu
IZLOŽBE
MSU: Izložba posvećena Većeslavu Holjevcu
ZAGREB - Muzej suvremene umjetnosti (MSU) u Zagrebu 20. travnja otvara izložbu "Zagreb Većeslava Holjevca od 1952. do 1963. : Urbanistička vizija i arhitektonski dosezi“.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE