GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Filharmonijska posveta grupi Queen u petak u Laubi

Filharmonijska posveta grupi Queen u petak u Laubi
OFF CIKLUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 22:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Orkestar Zagrebačke filharmonije u svojem Off ciklusu najavljuje, u petak 22. siječnja, koncert u Kući za ljude i umjetnost Laubi, s programom posvećenom legendarnim britanskim rokerima, grupi Queen, čije će slavne skladbe izvoditi u posebnim aranžmanima s trombonima.

Iako u otežanim uvjetima potresa i pandemije, nakon Beatlesa, Zagrebačka filharmonija i u novoj kalendarskoj godini nastavlja aktivnosti najnovijim koncertom u Off ciklusu i glazbenom posvetom još jednome slavnom rock bandu, stoji u najavi.

Ovoga petka, iznimno u Laubi, Filharmoničari pripremaju simfonijsku posvetu karizmatičnim vladarima pozornice - britanskoj grupi Queen, dodaje se.

Kao i mnoge druge glazbene posvete i koncert u Off ciklusu donijet će i "Somebody to Love" i "Bohemian Rhapsody" i mnoge druge uspješnice legendarnih britanskih rockera, ali će ipak po nečemu biti sasvim poseban. Naime, znamenite vokalne dionice Freddieja Mercuryja i ostatka Queenovaca neće pjevati vokali, već će ih izvoditi - tromboni.

Novi, nesvakidašnji i u potpunosti originalni aranžmani djelo su dugogodišnjeg člana Zagrebačke filharmonije, njena trombonista i skladatelja Marina Rabadana.

Vokalne dionice preuzet će članovi Kvarteta trombona Zagrebačke filharmonije, ugledni filharmonijski glazbenici Mario Šincek, Ivan Mučić, Marin Rabadan i Goran Glavaš, a u pratećem bandu pridružit će im se prokušani rokeri Matija Moslavac na gitari, Boris Novak na bas gitari, Berislav Arlavi na klavijaturama i klaviru te Renato Palatinuš na bubnjevima.

Gudači Zagrebačke filharmonije dat će cjelokupnoj izvedbi poseban filharmonijski sjaj, a glazbenim društvom na sceni, u broju ograničenom u skladu s epidemiološkim mjerama, ravnat će mladi maestro Veton Marevci.

Za brojne ljubitelje Queenovaca i poklonike Off ciklusa, Zagrebačka filharmonija priprema i izravni prijenos koncerta na linku: https://vimeo.com/502153681.

Vječni hitovi poput "Somebody to Love", "The Show Must Go On", "We Are The Champions", "I Want to Break Free" ili "Bohemian Rhapsody" samo su dio programa posvećenog legendarnim britanskim rokerima. Rabadan najavljuje i više glazbenih iznenađenja te "skrivenih bisera" iz Queenove kraljevske pjesmarice, a Zagrebačka filharmonija poručuje "Isključite barem na trenutak probleme i uključite ono što svi najviše volimo - dobru glazbu".

Tagovi: Zagrebačka filharmonija, Lauba, The Queen, Mario Šincek, Ivan Mučić, Marin Rabadan, Goran Glavaš
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE