GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Festival Jazz.hr/jesen ove godine obilježava 30. rođendan

Festival Jazz.hr/jesen ove godine obilježava 30. rođendan
JAZZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.10.2020 / 13:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Festival Jazz.hr/jesen, koji ove godine obilježava 30. rođendan, okupit će istaknute glazbenike domaće i inozemne jazz scene, čiji će nastupi zbog pandemije koronavirusa biti dostupni putem streaminga, priopćeno je.

U srijedu 14. listopada na koncertu pod nazivom "MUZA prof. Jazz" nastupit će pijanist Vladimir Babin, trio gitarista Elvisa Penave, The Cool Jazz Duo (pijanist Veljko Glodić i saksofonist Saša Nestorović) te pijanist David Gazarov.

Dan kasnije nastupit će Jazz Continuo, grupa bas gitarista Maria Mavrina, gitarista Primoža Grašiča te vibrafonista Vida Jamnika koji će izvesti djela Boška Petrovića.

U petak 16. listopada na programu je duo Hojsak&Novosel, poznat po kombinaciji tamburice i kontrabasa, kojima će se pridružiti slovenski bubnjar Žan Tetičkovič.

Festival će u subotu, 17. listopada zatvoriti kantautorica Lucy Woodward. Važnu suradnju ostvarila je s američkim ansamblom Snarky Puppy, a surađivala je i s glazbenim legendama kao što su Rod Stewart, Celine Dion, Barbra Streisand, Joe Cocker i Chaka Khan. Woodward je nastupala s raznim big bandovima diljem svijeta, a četiri albuma objavila je za ugledne diskografske kuće.

Svi će nastupi biti emitirani putem streaminga na platformi HRTi, a koncert grupe Jazz Continuo emitirat će se uživo i na 3. programu HTV-a.

Jazz.hr/jesen pratit će glazbene radionice koje će se održati u dvorani Hrvatskog društva skladatelja (HDS) u Berislavićevoj 9 u Zagrebu. Elvis Penava će održati radionicu 14. listopada, radionica Saše Nestorovića bit će 15. listopada, Veljko Glodić će radionicu održati dan kasnije, a David Gazarov zadnjeg dana festivala.

Organizator koncerta je Jazz.hr HDS-a. Glavna misao vodilja Jazz.hr-a je omogućiti domaćoj publici dolazak na koncerte najkvalitetnijih jazz glazbenika, educirati mlade glazbenike kroz koncerte, radionice i direktnu suradnju sa svjetskim zvijezdama, kao i dogovoriti međunarodne suradnje, na način da hrvatskim jazzistima otvore vrata za nastupe na stranim pozornicama.

Tagovi: Festival Jazz.hr/jesen, Mario Mavrin, Žan Tetičkovič, Primož Grašič, Boško Petrović
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE