GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Festival alternativnog kazališnog izričaja FAKI od 23. do 29. svibnja u Zagrebu

Festival alternativnog kazališnog izričaja FAKI od 23. do 29. svibnja u Zagrebu
TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2022 / 13:35
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ovogodišnji, 25. Međunarodni festival alternativnog kazališnog izričaja FAKI predstavlja od 23. do 29. svibnja u Zagrebu niz hrvatskih i inozemnih umjetnika, u organizaciji Autonomnog kulturnog centra Attack! i uz besplatan ulaz.

U sklopu sedmodnevnog programa festival, koji se održava pod naslovom "...enough!//...dosta!" ugostit će 16 umjetničkih izvedbi, radionice, druženja i koncerte u Autonomnom kulturnom centru Attack! i diljem Zagreba. Festival prvi put dovodi u Zagreb predstave koje povezuju kazalište, ples i performans.

Najavljen je spektakularni hepening Touristas grčkog vizualnog i performans umjetnika Anthi Kougia, u kojem gigantska hodajuća lopta posjećuje glavne turističke točke u gradu.

FAKI se seli na Jarun za "nedefinirani kulturni event" Dead in the Pool češkog izvedbenog dvojca Tereza Sikorová & Tomáš Moravanský | INSTITUT INSTITUT, u kojem će dva ‘post-klauna’ cijelo jedno poslijepodne provesti u interakciji sa Zagrepčanima koji se se došli opustiti na jezeru.

U Centru Attack!, duo Hicks and Reynolds predstavit će se s plesnom predstavom Making Impressions and Other Failures, duetom promašenih gesta.

Svaka izvedba bit će popraćena refleksijama kritičarke Dijane Karanović, gošće festivala, u razgovoru s umjetničkim voditeljem Richardom Pettiferom.

"U 25. izdanju međunarodnog festivala FAKI, nezavisni inovativni umjetnici odgovaraju na krizu ljudske vrste. Njihovi radovi su politički definirani, te se postavljaju kao rušitelji tabua, uvlačeći nam se ispod kože pričama koje proširuju svijest i potiču maštu", rekla je Elsa Mourlam, članica umjetničkog voditeljskog tima festivala, u kojem su još Alja Ferjan i Sonja Borkowicz.

Program uključuje radionice, intervencije u javnom prostoru, izložbu fotografija, večer otvorenog mikrofona, i online video projekciju, a detalji se mogu pronaći na službenim stranicama festivala.

Tagovi: Festival alternativnog kazališnog izričaja, FAKI, Attack!
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE