GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Exit: Više od 70 odsto onih koji će doći je vakcinisano ili je preležalo korona virus

Exit: Više od 70 odsto onih koji će doći je vakcinisano ili je preležalo korona virus
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2021 / 08:03
Autor: SEEbiz/Danas
NOVI SAD - Anketa koju EXIT sprovodi među fanovima koji su već kupili karte za ovogodišnju veliku proslavu dve decenije festivala pokazala je da je više od 70 odsto njih je vakcinisano ili preležalo korona virus.

Exitov tim je pokrenuo anketu među posetiocima koji su kupili karte, kako bi proverio njihov status kada su u pitanju uslovi za ulazak na ovogodišnji festival.

Dosadašnji rezultati su i više nego odlični – 64,4 njih je vakcinisano, 8,2 odsto je preležalo Kovid-19 u prethodnih šest meseci, 18,9 odsto se izjasnilo da će raditi PCR ili brzi test pre ulaska na festivalske kapije, dok se 8,5 odsto posetilaca nije izjasnilo o svom izboru.
Protokol predviđa da će na festivale moći da uđu oni koji su vakcinisani, imaju potvrdu da su preležali kovid i oni koji poseduju negativan PCR ili antigenski test. Krizni štab se pozitivno izjasnio o protokolu, i predvideo povratak manifestacija od 21. juna, pod uslovom da je najmanje 50 odsto punoletnih građana vakcinisano do tog datuma.

Ujedinjeni festivali Srbije, koje predvode EXIT, Lovefest, Beerfest, Arsenal, Nišville, pokrenuli su nakon toga i nacionalnu kampanju za vakcinaciju mladih, zahvaljujući kojoj se sam proces ubrzao, pa je do željenog cilja ostalo da se vakciniše svega jedan odsto, dok je u isto vreme epidemiološka situacija drastično poboljšana, s padom obolelih od preko 90 odsto u prethodnih nekoliko sedmica.

Velika proslava dve decenije EXIT festivala biće održana od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila brojne svetske i regionalne zvezde, kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Robin Schulz, Asaf Avidan, Paul Van Dyk, Sabaton, Sheck Wes, Meduza, Topic, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Amelie Lens, Maceo Plex, Boris Brejcha, Honey Dijon, Artbat, Hot Since 82, Tijana T, Magdalena, Andrew Meller, Satori, Patrice Bäumel, Agents Of Time, Amira Medunjanin, Laibach i stotine drugih.

Tagovi: Exit festival, anketa, festivali, dve decenije exita, vakcine, epidemiološke mere, David Guetta, DJ Snake, Tyga, Robin Schulz, Asaf Avidan, Paul Van Dyke,
PROČITAJ I OVO
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE