GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Evo što nam donosi kolovoz na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Evo što nam donosi kolovoz na Ljetnoj pozornici Tuškanac
FILM U ŠUMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2020 / 13:23
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Film u šumi kolovoški je program Ljetne pozornice Tuškanac, idealnog mjesta za bijeg od gradskih vrućina.

Na svega desetak minuta od centra Zagreba, u hladu šume na Dubravkinu putu, bit će prikazan niz probranih filmskih naslova među kojima i nekoliko zagrebačkih premijera.

U srijedu, 5. kolovoza na rasporedu je Pljačka stoljeća redatelja Ariela Winograda, duhovita akcijska komedija inspirirana istinitom pričom o jednoj od najpoznatijih pljački u povijesti Argentine, koja je poslužila i kao inspiracija za svjetski popularnu seriju Kuća od papira (La casa de papel). U utorak, 11. kolovoza prikazujemo komediju Kako biti dobra supruga francuskog redatelja Martina Provosta, duhovitu priču o solidarnosti, emancipaciji i rodnoj ravnopravnosti, s izvrsnom Juliette Binoche u naslovnoj ulozi.

Tjedan od 18. do 22. kolovoza posvećen je europskim hitovima, koji na Ljetnu pozornicu dolaze s pedigreom velikih svjetskih festivala. Među njima je kontroverzni poljski film Corpus Christi redatelja Jana Komase, nominiran za Oscara za najbolji strani film. Tu su i egzistencijalistička komedija O beskraju švedskog redatelja Roya Anderssona te zabavna socijalna satira Bog postoji, njeno ime je Petrunija u režiji Teone Strugar Mitevski, premijerno prikazana na prošlogodišnjem Berlinaleu.

U petak, 21. kolovoza družit ćemo se na zagrebačkoj premijeri filma Mater, dugometražnog igranog prvijenca Jure Pavlovića. Riječ je o dojmljivoj priči o odnosu majke i kćeri s Darijom Lorenci Flatz i Nevom Roščić u glavnim ulogama, koja na Ljetnu pozornicu stiže nakon uspješne turneje po ljetnim kinima diljem obale.

U prvoj polovici kolovoza prisjetit ćemo se i filmova koji su obilježili proteklu kinosezonu, a na rasporedu su komedije, akcijski i pustolovni filmovi te nagrađivane drame. Nasmijte se uz crnu komediju Jojo Rabbit Taike Waititija, zaigrajte Sljedeću razinu Jumanjija u režiji Jakea Kasdana, provezite se Los Angelesom 1960-ih u Bilo jednom... u Hollywoodu Quentina Tarantina ili zapjevajte Abbine hitove uz Mamma Mia! Here We Go Again Ola Parkera. Guy Ritchie uvest će nas u intrige londonske gangsterske Gospode, Rian Johnson u Nožu u leđa uplest će nas u intrigantni proces detekcije u stilu Agathe Christe, dok će nas Bong Joon-ho dovesti na prvu crtu klasnog rata u Oscarom nagrađenoj crnoj komediji Parazit.

Omiljeni španjolski redatelj Pedro Almodóvar vodi nas nas u intimnu, gorko-slatku priču o starenju, prošlosti te prvim ljubavnim i kreativnim iskrama, u svome nagrađivanom autobiografskom filmu Tuga i slava s odličnim Antonijem Banderasom u glavnoj ulozi.
«Film u šumi» završava gostovanjem programa kina Kinoteka sa selekcijom filmskih klasika kojima ćemo zaključiti ljeto. Popis filmova objavit ćemo uskoro.

Program na Ljetnoj pozornici Tuškanac održava se u skladu s važećim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za suzbijanje širenje Covida-19, a ovom prilikom apeliramo i na odgovorno ponašanje posjetitelja.

Sve informacije i detalje o programu te poduzetim mjerama sigurnosti potražite na službenoj stranici Ljetne pozornice Tuškanac, www. ljepotu.hr.

Tagovi: Film u šumi, Ljetna pozornica Tuškanac, Jure Pavlović, Pedro Almodovar, Ariel Winograd, Martin Provost
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE