GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Event industrija: Izrađena platforma za normalizaciju poslovanja

Event industrija: Izrađena platforma za normalizaciju poslovanja
PLATFORMA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2021 / 10:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iz event industrije izvijestili su u petak kako su s Ministarstvom kulture i Nacionalnim stožerom civilne zaštite formulirali platformu za financijski poticaj za pokretanje i normalizaciju poslovanja pravnih subjekata event industrije te se radi na radnim dozvolama za izvođače.

“Tražimo i mogućnost produljenja radnog vremena jer smatramo da nije moguće započeti glazbeno događanje prije 21 sat zbog očekivanih visokih temperatura, pa pokušavamo dogovoriti radno vrijeme za ugostiteljski dio djelatnosti do minimalno 1 sati iz ponoći, jer je taj dio jako bitan za isplativost događanja”, navodi u priopćenju Darko Tuček.

Radi se na tome da se potrebna kvadratura prostora za događanja na otvorenom smanji do dva četvorna metra po posjetitelju i obavezni razmak između stolova dva metra, radi lakše tehničke realizacije događanja obzirom na višestruko manju opasnost zaraze na otvorenom.

Iz Event industrije ističu i kako je tvrtka Fest kandidirala događanje Jarun Open Air pod motom “Cijepi se i zabavljaj kao nekad“, te time postala preteča zajedničke akcije koja bi trebala potencirati važnost cijepljenja mladih kao jedinog načina da svi počnemo normalno funkcionirati.

Jarun Open Air je zamišljen kao koncertna zona sa najvećim glazbenim imenima estrade za sve generacije i profile posjetitelja. Unutar prostora festivala planiraju organizirati posebnu zonu samo za posjetitelje koji su preboljeli koronu, koji su cijepljeni ili testirani, kako bi se mogli zabavljati kao nekada, bez držanja razmaka i bez nošenja maski.

“Smatramo da bi ova aktivnost uvelike pomogla pokazati mladima koliko je to važan korak za one koji se žele vratiti normalnom funkcioniranju i zabavi kao nekada, te ih dodatno motivirati da se cijepe i time pomoći industriji zabave da profunkcionira”, ističu u event industriji.

Na Jarunu će nastupiti mnoge domaće zvijezde koje će nastupiti u sklopu akcije “Jer svirati se mora”, koja je realizirana u suradnji Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture i medija, za poticanje koncertne aktivnosti i programa od interesa za Hrvatsku.

Cilj je što bezbolnije premostiti period u kojem su njihove aktivnosti znatno smanjene i da se koncertnoj publici, prije svega mladima, priušti zabava na primjeren i epidemiološki prihvatljiv način s osiguranim tehničkim i sanitarnim uvjetima, te da se izbjegnu spontana i nekontrolirana okupljanja.

Tagovi: event industrija, Jarun Open Air, Davor Božinović, Hrvoje Bujas, Darko Tuček, Glas poduzetnika
PROČITAJ I OVO
Dani jazza Damira Kukuruzovića 4. do 10. srpnja
JAZZ
Dani jazza Damira Kukuruzovića 4. do 10. srpnja
SISAK - Tradicionalni Siscia Open Jazz & Blues Festival ove će godine od 4. do 10 srpnja biti nastavljen pod imenom Dani jazza Damira Kukuruzovića, uglednog jazz gitarista, najzaslužnijeg za upisivanje Siska u glazbenu kartu Europe, koji je umro potkraj prošle godine.
Motovun Film Festival nagrađuje Alfija Kabilja za 50 godina rada na filmu
NAGRADE
Motovun Film Festival nagrađuje Alfija Kabilja za 50 godina rada na filmu
ZAGREB - Neka cijeli ovaj svijet zove se bajka, zelena i mirisna, cvjetna sva i nevina livada iz sna... Nebrojeno puta čuli smo ove vjerojatno najpoznatije stihove Alfija Kabilja iz mjuzikla Jalta, Jalta. No, oni su doista djelić u fascinantnoj karijeri ovog skladatelja, dirigenta, aranžera, pijanista, tekstopisca, libretista i producenta.
Preminuo glazbeni pedagog, violist i diplomat prof. Zlatko Stahuljak
IN MEMORIAM
Preminuo glazbeni pedagog, violist i diplomat prof. Zlatko Stahuljak
ZAGREB - Istaknuti hrvatski glazbeni pedagog, violist, glazbeni pisac i diplomat prof. Zlatko Stahuljak umro je u nedjelju u Zagrebu u 88. godini života.
Rift Apart 3D mural ispred zagrebačkog MSU-a prebacit će vas u drugu dimenziju
MURAL
Rift Apart 3D mural ispred zagrebačkog MSU-a prebacit će vas u drugu dimenziju
ZAGREB - Povodom izlaska PlayStation 5 ekskluzive Ratchet & Clank: Rift Apart, Zagreb je postao bogatiji za još jedno novo umjetničko djelo. Filip Mrvelj, poznati 3D grafiter i autor najvećeg 3D crteža u Hrvatskoj, izradio je 3D mural koji će vas na prvi pogled prebaciti u drugu dimenziju.
Akvarel Vasilija Kandinskog prodan za više od milijun eura
DRAŽBA
Akvarel Vasilija Kandinskog prodan za više od milijun eura
MUENCHEN - Više od 70 godina kako nije bila dostupna javnosti, slika "Gebogene Spitze" ruskog umjetnika Vasilija Kandinskog prodana je na dražbi u Muenchenu za svotu daleko veću od procijenjene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE